Komentara: 10
Pregleda: 5363

Nova akcija "Šetajmo u prirodi" u subotu

12.04.2016. u 15:43h
Izvor: Subotica.com
Železničko-planinarski klub "Spartak" u subotu organizuje novu sportsko-rekreativnu akciju pešačenja kroz Subotičku peščaru na stazi ukupne dužine 24 kilometra, uz mogućnost "odustajanja" posle 10. i 17. kilometra.
Nova akcija "Šetajmo u prirodi" u subotu

Po planu organizatora okupljanje šetača je u subotu (16. april) do 8,15 na okretnici autobuske linije 4 u Velikom Radanovcu. Dolazak je moguć autobusom, linija 4 (polazak od Lifke u 7:40 časova, usputna stajališta kod Pošte, Nove opštine i dalje na stajalištima prema Paliću).

Po dolasku autobusa na okretnicu Veliki Radanovac posle kraćeg obraćanja vođe puta grupa organizovano kreće u šetnju. Trasa pešačenja Veliki Radanovac – Radanovačka šuma – strelište – Makova sedmica (moguće odvajanje nakon pređenih 10 km) – Šištak – peštanska pruga – Makova sedmica (ponovno moguće odvajanje nakon 17 km) – Radanovačka šuma – Veliki Radanovac. Ukupna dužina pešačenja je oko 24 km.

Završetak akcije je na okretnici Veliki Radanovac odakle ima autobus za grad u 13:30 ili u 14:40 časova.

Nova akcija "Šetajmo u prirodi" u subotu

Staze su propisno obeležene sa zelenim srcem unutar žutog kruga

Kako kažu u ŽPK "Spartak" akcije "Šetajmo u prirodi" namenjene su kako planinarima tako i svim građanima koji imaju određenu fizičku pripemljenost za pešačenje navedene dužine. Tempo pešačenja neće biti prejak, negde oko 4-4,5 km po satu. Preporučuje se da učesnici sa sobom ponesu minimalno litru vode, da se slojevito obuku i da šetaju u udobnoj (razgaženoj) obući.

Učešće u organizovanom pešačenju je slobodno za sve građane, bez obzira da li su članovi ŽPK "Spartak". Akciju vodi Zoran Vukmanov (069/750-291).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 nedelju
Komentara: 10
Pregleda: 5363
Povezane teme

šetajmo u prirodi

planinarski klub spartak

železničko planinarski klub spartak

šetanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.