Komentara: 17
Pregleda: 3938

Normalno funkcionisanje Subotice nakon prvog snega

27.11.2013. u 17:57h
Izvor: RTV Yueco
Sneg koji je padao tokom prethodne noći i tokom jutra nije stvorio veće poteškoće u Subotici. Putevi na severu Vojvodine su prohodni, a od početka snežnih padavina nije bilo saobraćajnih nezgoda.
Normalno funkcionisanje Subotice nakon prvog snega

Izvršni direktor kompanije "Vojput" Ivan Sudarević rekao je da je sneg na području između Dunava i Tise počeo da pada sinoć između 22 i 23 časa, a ekipe ove kompanije krenule su s intervencijama između dva i tri sata ujutro, gde je bilo angažovano 21 vozilo za posipanje puteva. Ekipe ovog preduzeća su u drugom stepenu pripravnosti.

Što se gradskih saobraćajnica tiče, iz Javnog komunalnog preduzeća “Čistoća i zelenilo” saopšteno je da je ovo preduzeće obezbedilo neophodna tehnička sredstva i materijale, kao i dovoljan broj radnika za realizaciju programa rada zimske službe na održavanju lokalnih puteva i ulica.

Prema saopštenju, zimska služba ovog preduzeća opremljena je sa deset kamiona za čišćenje i posipanje puteva, šest utovarivača, dva buldožera i jednim grejderom. Sastavni deo ove službe biće i šest traktora za čišćenje pešačkih i biciklističkih staza, kao i dve čistilice.

Obezbeđene su dovoljne količine industrijske soli i abrazivnog materijala, a uvedeno je i 24-časovno dežurstvo kako bi se “blagovremeno upotrebila mehanizacija i svele na minimum anomalije u funkcionisanju javnih službi i ustanova, kao i potreba građanstva”.

Prema informacijama iz Subotičke toplane i Elektrovojvodine, prvi sneg ove zime nije napravio probleme u snabdevanju građana toplotnom i električnom energijom, koja se obavljaju uobičajeno.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 17
Pregleda: 3938
Povezane teme

sneg u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.