Komentara: 7
Pregleda: 4595

Noć pozorišta u Subotici

19.11.2011. u 18:16h
Izvor: SuMedija
Noć pozorišta u Subotici

Danas počinje manifestacija NOĆ POZORIŠTA koja se po prvi put održava ove godine, a celokupan prihod od ulaznica namenjen je obnovi Kraljevačkog pozorišta, oštećenog u zemljotresu. Grad Subotica priključio se ovom projektu koji ima za cilj podsticanje dramskog i glumačkog stvaralaštva i približavanje kulture široj javnosti. Projekat je deo mreže „European theatre night“, a realizuje se uz pomoć Organizacije „Noć pozorišta“, konsultantske kuće „Network Media“ i uz podršku lokalnih samouprava.

NOĆ POZORIŠTA zamišljen je kao projekat koji podstiče pozorišno stvaralaštvo na prostoru cele Evrope te ga time približava široj javnosti.

Pored niza predstava ima ambiciju da svoj program širi i na dnevne aktivnosti gostovanjem međunarodnih koprodukcija, čitanja i predstavljanja tekstova savremenih evropskih i domaćih autora, održavanje okruglih stolova, izložbi i muzičko umetničkim programom. Na ovaj način Srbija postaje deo jednog globalnog projekta, koji treba da obuhvati celu Evropu i time dobija veliku šansu za promociju svoje pozorišno-kulturne scene.

U okviru dnevnog programa akcenat je stavljen na dečja pozorišta, kao i ostale oblike dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu i mlade u kulturi.

Program se održava na više lokacija, u DEČJEM POZORIŠTU, prostorije OKUD „Mladost“, (Harambašićeva br.4), GRADSKOJ BIBLIOTECI (Američki kutak) i u MAĐARSKOM KULTURNOM CENTRU NÉPKÖR.

Ulaznice se mogu kupiti na sledećim prodajnim mestima:

CD SHOP MUNGOS - Tel. 025 522 920

Subotica, Matka Vukovića 5;

GENTLEMAN'S PUB – Subotica, Rade Končara br.3

Detaljnije informacije o programu možete pogledati na sajtu noc-pozorista.com

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 4595
Povezane teme

nepker

dečje pozorište

američki kutak

MKC Nepker

noć pozorišta

noć pozorišta Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.