• Pregleda: 4948

"Noć muzeja" održana po 12. put u Subotici

Najposećenija međunarodna kulturna manifestacija „Noć muzeja“ održana je u subotu u 54 grada u Srbiji. U Subotici manifestacija koja ima za cilj da popularizuje muzeje i kulturnu zaostavštinu organizovana je 12. put.
"Noć muzeja" održana po 12. put u Subotici

Na temu „Heroji kulturne baštine“ od 17 do jedan čas iza ponoći na 27 lokaliteta u gradu građani su imali priliku da besplatno posete programe galerija,bioskopa, lokalnih kulturnih i obrazovnih ustanova, kulturno umetničkih društava i kafića.

U Modernoj galeriji Likovni susret pripremljene su dve postavke, retrospektiva izložbe „Strip u Subotici“ koja će biti na programu do kraja jula i izložba „Sto godina, sto lutaka“, koja se realizuje u saradnji sa Međunarodnim festivalom pozorišta za decu.

Gradski muzej je organizovao šest izložbi koje je u noći muzeja posetilo oko 7 000 ljudi, a od kojih su istaknute gostujuće iz Slovenije, Hrvatske i postavka u Suvenirnici gradske kuće. U Noći muzeja, nakon nekoliko godina od prestanka sa radom, ponovo je otvorena prodajno izložbena likovna galerija u Gradskoj kući, pod novim nazivom „Artporta“.

Pogledajte foto albume "Noći muzeja" u nastavku.

Izvor: RTV City

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.