Komentara: 0
Pregleda: 2475

"Noć istraživača" oduševila Subotičane

25.09.2011. u 11:06h
Izvor: RTV Yueco
"Noć istraživača" oduševila Subotičane

Noć istraživača u Subotici je oduševila posetioce. Akcenat je bio stavljen na  postavci muzeja „Nikole Tesle“ i izložbi „Čudesni svet elektriciteta". Pored toga, nastupio je  i bend naučnika sa Visoke škole strukovnih studija., „Noć Istraživača" je pokrenuta prvi put na evropskom nivou 2005. godine. Inicijativa se sastoji od jednodnevnog događaja koji se istovremeno odvija u 32 zemlje Evrope u više od 200 gradova.

U hotelu “ Galerija” juče je bilo veoma veselo. Učestvovali su učenici osnovnih, srednjih i visokih škola sa svojim specifičnim eksperimentima. Subotičani  su besplatno mogli da izvode   zanimljive eksperimente, slušaju bendove i didžejeve, gledaju naučne filmove.

Projekat je javnosti ponudio aktivnosti obrazovno-zabavnog karaktera koje su omogućile  posetiocima da upotpune svoje znanje o istraživačima i da sami istražuju uz dobar provod. Cilj je da se  javnosti približi posao istraživača, kao i da se omogući bolje razumevanje njihovog doprinosa društvu. Bila je to prilika da mladi  razmotre naučnu karijeru kao jednu od opcija za budući poziv, ali i da doprinese globalnom unapređenju radne sredine istraživača u Evropi.

"Noć istraživača" je besplatna manifestacija posvećena podsticanju interesovanja mladih za nauku.
Ovaj događaj, koji se održava u 33 evropske zemlje, kod nas je organizovan  drugi put.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2475
Povezane teme

noć istraživača

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.