Komentara: 1
Pregleda: 3391

Njima -20 odgovara

09.02.2012. u 14:21h
Izvor: RTV Yueco
Njima -20 odgovara

Konstantne temperature u minusu zadaju velike probleme i većini životinja u Zoološkom vrtu, koje nisu prilagodljive ekstremnim vremenskim uslovima. Ukoliko posetite Zoološki vrt ovih dana nećete zateći mnogo životinja u kavezima, jer su uglavnom zatvorene u prostorije koje se greju. Međutim ima i onih životinja koje ne pamte kada su ovako uživale kao prethodnih nekoliko dana.

Ovo su za foke najbolji vremenski uslovi, i da se one pitaju, ovakvo vreme moglo bi da potraje tokom cele godine. U 10 sati jutro stigao im je i doručak, što su one iskoristile kao priliku da se malo poigraju sa radnicima u zoološkom vrtu.

Životinje čije je poreklo iz Afrike, kao i one tropske životinje, koje nisu navikle na ovakve temperature, zatvorene su u prostorije koje se greju 24h, i koje su dodatno izolovane na vratima i prozorima. Osim foka, još nekoliko životinja boravi tokom dana napolju, a neke od njih su nojevi i beli medved.

Za sve koji žele da posete zoološki vrt i da vide kako se životinje ponašaju po ovom vremenu, mogu to da urade u vremenu od 9 do 16 časova. Ulaz je besplatan, sve dok traju ovako niske temperature.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3391
Povezane teme

ZOO vrt Palić

sneg u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.