Komentara: 20
Pregleda: 4041

Niži razredi od ponedeljka nastavu će izvoditi u školi, svi ostali učenici kombinovano

20.01.2022. u 12:24h
Izvor: Subotica.com
Niži razredi od ponedeljka nastavu će izvoditi u školi, svi ostali učenici kombinovano

Tim za škole pri Ministarstvu prosvete doneo je odluku da od ponedeljka,  24. januara, učenici nižih razreda nastavu pohađaju neposredno, dok će učenici od petog do osmog razreda obrazovno-vaspitni rad pratiti po kombinovanom modelu i ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe. Za učenike srednjih škola nastava će, takođe, odvijati prema kombinovanom modelu.

- Ovakvu odluku doneli smo nakon detaljne analize svih parametara i podataka nadležnih institucija.  U ovom trenutku, ovo je najbolje rešenje i za učenike i zaposlene. Važno je da održimo kontinuitet nastavnog procesa, naravno uz poštovanje svih epidemioloških mera - rekao je Branko Ružić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, dodavši da će Tim za škole, kao i do sada, pratiti stanje i donositi odluke na nedeljnom nivou.

ZARAŽENOST DECE - Po podacima Instituta za javno zdravlje „Batut“ u nedelji od 12. do 19. januara broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 3074 (0.4%) obolelih. Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva COVID-19 u istom periodu iznosio je 2.8%

Kako se navodi, za  vreme i tokom boravka u školi, od momenta ulaska u školsko dvorište do napuštanja školskog dvorišta, obavezna je upotreba zaštitnih maski  za sve zaposlene, učenike i treća lica.

Takođe, potrebno je pojačati mere opšte i lične higijene (pranje i dezinfekcija ruku), a naročito voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 20
Pregleda: 4041
Povezane teme

korona virus

epidemija korona virusa

onlajn nastava

nastava na daljinu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.