Komentara: 0
Pregleda: 1252

Niko ne čuje "kišne ljude"

20.05.2010. u 20:49h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Niko ne čuje "kišne ljude"

Veliki broj građana iz subotičkog Željezničkog naselja ogorčen je zbog neodgovornosti nadležnih koja za posledicu ima plavljenje njihovih ulica, što traje godinama, a to je poseban problem tokom ovih kiša. Mesna zajednica je stoga uputila pismo svim nadležnima u gradu, kao i preduzećima koja su zadužena za ovu problematiku, ali pre svega medijima, kako bi podstakli nadležne da nešto konačno preduzmu i zaštite ih od stalnih poplava prilikom svake veće kiše.

Problem je u tome što se slivnici ne čiste, nepostojanju kanalizacije u velikom broju ulica, kao i u neodržavanju odvodnih kanala, navode iz ove mesne zajednice, napominjući da iza svega stoji problem „nadležne adrese" na koju bi se građani mogli javiti za pomoć i dobiti je.

Poprincipu brigo moja pređi na drugoga, građani koji se zbog plavljenja svojih ulica, dvorišta ili podruma javljaju Čistoći ili Vodovodu, nalaze se u začaranom krugu isprepletenih postojećih ili nepostojećih nadležnosti. Mesna zajednica nema praktično na koga da uputi te građane ili da posreduje u rešavanju tih problema. Ako znamo da građani uredno plaćaju i tzv. vodni doprinos koji se usmerava prema Fondu voda Republike Srbije ili Srbijavodama, onda se opravdano postavlja pitanje da li se uopšte ta sredstva vraćaju i kako se koriste, jer je njihova namena za izgradnju i održavanje komunalno-vodoprivredne infrastrukture, u koju svakako spadaju i javni kanalizacioni sistemi i otvoreni kanali. Upravo zbog neodgovornosti tih nadležnih službi ulice u Željezničkom naselju plivaju u vodi, napominju iz ove Mesne zajednice.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1252
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.