Komentara: 0
Pregleda: 1085

Nezadovoljni razvojem naselja

09.04.2010. u 09:17h
Izvor: RTV Yueco
Nezadovoljni razvojem naselja

Rukovodioci Mesne zajednica “Palić” nezadovoljni su što grad ulaže samo u razvoj turizma na Paliću, a ne i u razvoj infrastrukture naselja.

U mesnoj zajednici kažu da je grad ove godine obezbedio dva miliona dinara za poboljšanje infrastrukture na Paliću, a da je preko raznih donatora, pokrajine i republike obezbeđeno 230 miliona dinara za preduzeće “Park Palić”, koje treba da realizuje projekte poput rekonstrukcije ženskog štranda, obale jezera i projekat izmuljavanja.

Mesna zajednica “Palić” ima 9000 stanovnika. Proteklih godina malo je urađeno na poboljšanju infrastrukture. U naselju 45 odsto stanovnika ima izgrađenu kanalizacionu mrežu, 53 odsto pitku vodu, 80 odsto kablovsku televiziju i telefom, 60 odsto ulica je asfaltirano i 32 odsto čine trotoari. Sa ovakvom infrastrukturom naselja turisti ne mogu biti zadovoljni, tvrde u mesnoj zajednici. Stanovnici Palića strahuju da će se u turističkom delu započeti gradnja i rekonstrukcija objekata koja neće biti završena godinama, kao što je slučaj sa Suboticom.

Grad i preduzeće “Park Palić” bi trebalo da usaglase razvoj turizma sa izgradnjom naselja.Mesna zajednica je raspisala konkurs za izbor najlepšeg vrta i i ulice. Prijave se primaju do 10. maja u Mesnoj zajednici “Palić”, a proglašenje najlepših dvorišta i ulica biće 25.maja na Dan mesne zajednice.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1085
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.