Komentara: 6
Pregleda: 4656

Neverovatnih 19:0 za ŽFK "Spartak" u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

11.08.2014. u 21:30h
Izvor: Subotica.com
Rezultat je prosto neverovatan da bi neko možda sugerisao na grešku u izveštaju pa ćemo napisati i slovima - devetnaest naprema nula za Spartak. Tako je danas prošao moldavski šampion u okršaju sa srpskim. Svojim odličnim egzekutorskim veštinama danas se istakla Milena Nikolić sa čak 8 postignutih golova, koju je trener morao "skloniti" u 75' minutu kako ne bi napravila još veću "štetu" protivničkom timu.
Neverovatnih 19:0 za ŽFK "Spartak" u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

Posle jedne relativno lagane pobede protiv Grčkog šampiona rezultatom 3:0 usledio je meč drugog kola protiv šampiona Moldavije ekipe Real-Golijador. Spartak je važio za apsolutnog favorita, ali ovoliko golova vrlo često je teško dati i na trening mečevima, a danas se igrao takmičarski meč, evropskog karaktera, susret šampiona dve države, a rezultat je na kraju bio neverovatnih 19:0 (9:0).

Skoro pola golova u ovom izuzetnom meču dala je Spartakova "duga devetka" Milena Nikolić koja je postigla čak 8 (šest u prvom poluvremenu, zamenjena u 75'), po tri su postigli kapiten Violeta Slović (57, 67 (P) , 70) i tamnoputa igračica N'Rehy (80, 83, 90+1), a u strelce su se još upisivali i Marenić, Čanković, M. Ilić i Radanović. Jedan gol je stigao na poklon od protivničke igračice L. Dragomir koja je u 63' minutu "dopunila" svoju mrežu.

Da podsetimo Milena Nikolić je još od poslednje sezone ponosni vlasnik "zlatne kopačke" koja se dodeljuje za najboljeg golgetera u takmičenju, a kako je krenula u kvalifikacijama mogla bi da upari ove kopačke za samo godinu dana.

Neverovatnih 19:0 za ŽFK "Spartak" u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

Rezultat na poluvremenu (foto: ŽFK "Spartak")

Statistike radi samo da napomenemo da je ŽFK "Spartak" šutnuo čak 36 puta u okvir gola, dok su gošće to uradile samo dvaput. Korneri su bili u korist Spartaka 17:0. Još malo statistike. Na dosada odigranim mečevima drugog kola (14), poređenja radi, najveći rezultat postignut je u meču između Standarda i Kardifa gde je bilo 10:0, ostali mečevi su bili daleko ispod ovih rezultata.

Naredni meč Spartak igra protiv domaćina ŽFK "Osijek" u četvrtak od 17 časova na Gradskom stadionu u Osijeku. Ovaj meč će bez dileme odlučiti prvoplasiranu ekipu i direktan plasman među 32 najbolje ekipe Starog kontinenta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4656
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.