Komentara: 6
Pregleda: 5531

Igračica ŽFK "Spartak" posetila svoj bivši klub

23.05.2014. u 16:36h > 24.05.2014. u 09:41h
Izvor: Subotica.com
U trofejnoj sali Sportskog saveza Subotice danas je upriličena konferencija za novinare na kojoj su glavne zvezde bile dve igračice Spartaka - jedna aktuelna i jedna bivša koja danas igra u jednom od najjačih svetskih klubova u ženskom fudbalu.
Igračica ŽFK "Spartak" posetila svoj bivši klub

Jelena Čanković verovatno je ostvarila svoje snove igranjem u jednom od najtrofejnijih klubova, čuvenoj Barseloni, ali nije zaboravila odakle se otisnula u svet, nije zaboravila svoj klub, svoj kolektiv i grad u kojem se afirmisala kao profesionalac.

Mlada igračica Barselone iskoristila je svoj boravak u Subotici da poseti svoj bivši klub i nekadašnje saigračice, sa kojima se juče družila i za vreme treninga.

Jedva da je prošlo godinu dana od kako je Jelena zaigrala u toj čuvenoj Barseloni, iako je vrlo mlada došla je u klub sa odličnim preporukama, vrlo brzo se uklopila i nametnula svojim igrama treneru katalonske ekipe, kao i dala doprinos Barseloninom osvajanju nacionalne titule, ali i u UEFA ligi šampiona, gde se njen klub sa uspehom takmičio.

Igračica ŽFK "Spartak" posetila svoj bivši klub

foto: ŽFK "Spartak"

ŽFK "Spartak" je i matematički osvojio četvrtu uzastopnu, odnosno odbranio treću titulu, a promocija novog-starog šampiona tek treba da usledi i to pred domaćom publikom na Gradskom stadionu u Subotici. Svom bivšem klubu Jelena je čestitala novu titulu i poželela uspeh u Ligi šampiona, ali i u završnici nacionalnog Kupa.

Igračica ŽFK "Spartak" posetila svoj bivši klub

"Zlatna kopačka" za Milenu Nikolić

Druga "zvezda" Spartaka na današnjoj konferenciji je bila aktuelna navalna igračica Spartaka Milena Nikolić koja je ponela titulu najboljeg strelca UEFA lige šampiona za žene, popularnu "zlatnu kopačku". Milena je u sezoni 2013/14 postigla ukupno 11 pogodaka i time bila uspešnija i od konkurentkinje Martine Miler koja je igrala finale ovog takmičenja.

Još jedna igračica Spartaka izborila se u top 5 najefikasnijih u ovom takmičenju, a njeno ime je Jelena Čubrilo, koja je postigla 7 pogodaka.

Kako kažu u ŽFK "Spartak", ovo je najveći uspeh subotičkog tima, a ujedno  i najveći uspeh ženskog srpskog fudbala, na šta su vrlo ponosni.

Kvalifikacije za UEFA ligu šampiona

Kao šampion Srbije ŽFK "Spartak" učestvovaće po četvrti put zaredom u kvalifikacijama za najjače evropsko klubsko fudbalsko takmičenje za žene, ali ove godine neće biti u mogućnosti da ponudi organizaciju kvalifikacione grupe zbog loše infrastrukture na Gradskom stadionu u Subotici, koja ne zadovoljava uslove za ovo takmičenje.

Iako je izvesno da u Subotici neće biti ništa od kvalifikacionog turnira, ŽFK "Spartak" i dalje razmatra mogućnost da, u konsultaciji sa FSS, ipak bude domaćin jednoj od grupa, ali na nekom od stadiona u Srbiji.

Izvlačenje parova će se obaviti za nešto više od mesec dana (26. jun). Ove godine šampion iz Subotice naćiće se u prvom šeširu, što će na papiru značiti da može da dobije lakšeg protivnika, svakako povlašćen izbegavanjem najjačih.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 5531

Povezane vesti

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

sportski savez subotice

trofejna sala sportskog saveza subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.