Komentara: 1
Pregleda: 3256

Neuspela prodaja IMK 29. novembar

17.03.2011. u 00:45h
Izvor: RTV Yueco
Neuspela prodaja IMK 29. novembar

Industrija mesa I konzervi “29. novembar” po peti put ukupno, a po drugi put od kako je otišla u stečaj - nije privatizovana.

Kako je saopštila Agencija za privatizaciju zaključno sa 08. martom niko od eventualnih kupaca nije otkupio prodajnu dokumentaciju, niti uplatio depozit za učešće na javnom prikupljanju pismenih ponuda za kupovinu stečajnog dužnika kao pravnog lica, tako da je Komisija za sprovođenje prodaje proglasila prodaju neuspelom.

Agencija za privatizaciju oglasila je po drugi put prodaju Industrije mesa "29. novembar" u stečaju javnim nadmetanjem 14. februara, a procenjena vrednost preduzeća je bila 1.166.145.000 dinara. Međutim, po četvrti put niko od potencijalnih kupaca nije izašao sa ponudom.

Naime, Agencija za privatizaciju je do sada objavljivala tri tendera za prodaju kapitala preduzeća, a u aprilu 2008. tender je proglašen uspešnim. Međutim, kupac tada nije obezbedio bankarsku garanciju tako da je ugovor raskinut u junu iste godine. Nakon toga, u maju 2009. godine preduzeće je zbog stanja u kojem se nalazi - otišlo u stečaj. Prva prodaja iz stečaja oglašena je u novembru prošle godine, koja je kao I jučerašnja bila neuspešna. I pored svega, nadležni u Agenciji za privatizaciju su optimisti.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 3256

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.