Komentara: 31
Pregleda: 10325

Nesavesni vozači blokiraju požarni put u krugu bolnice

17.02.2020. u 11:21h > 22:20
Izvor: Subotica.com
Proteklih nekoliko sedmica primetno je pojačano prisustvo komunalne policije koja u saradnji sa JKP "Parking", odnosno kroz "uslugu odnošenja nepropisno parkiranih vozila", uklanja vozila koja blokiraju požarni put unutar bolničkog dvorišta.
Nesavesni vozači blokiraju požarni put u krugu bolnice

Kako ističu u subotičkoj bolnici na više mesta su istaknuta upozorenja da je zabranjeno blokiranje požarnog puta u krugu bolnice, te da će u slučajevima kršenje ovog pravila biti primorani da nalože da se vozilo ukloni sa putanje koja ometa pravac kretanja, prevenstveno za vozila većih gabarita.

Iz Opšte bolnice Subotica apeluju na vozače da se odgovorno ponašaju i poštuju mesta koja u svakom momentu treba da budu slobodna, a gde je saobraćajnim oznakama istaknuto da je zabranjeno zaustavljanje i parkiranje.

Nesavesni vozači blokiraju požarni put u krugu bolnice

Neki od građana sa kojima smo razgovarali u dvorištu Bolnice kažu da generalno ne parkiraju na mestima gde mogu da remete redovno odvijanje saobraćaja, ali sugerišu da bi bilo poželjno da bolnica malo bolje uredi postojeće parkinge i neke slobodne površine učini dostupnim za građane, odnosno njihova vozila. Među komentarima su bili i svojevrsna kritika da se bolje obeleže mesta i više radi na edukaciji građana.

- Svi mi manje-više dolazimo u ovu ustanovu sa razlogom, neko hitnije neko na preglede ali isto tako koliko svaki vozač treba da pazi gde ostavlja svoj automobil, tako i bolnica treba da učini nešto više i da nam pomogne da ne moramo "divlje" da se parkiramo - kaže jedan sugrađanin

Nesavesni vozači blokiraju požarni put u krugu bolnice

Po Zakonu o bezbednosti u saobraćaju (ZOBS) zaustavljanjem se smatra zadržavanje do tri minuta (pod uslovom da je vozač u vozilu), sve preko toga je parkiranje, ali svakako u Bolnici insitiraju da je na određenim deonicama, jasno obeleženim, zabranjeno i zaustavljanje.

U Članu 62 ZOBS  navodi se da "vozač ne sme da parkira vozilo na mestu na kome bi ono ugrožavalo bezbednost drugih učesnika u saobraćaju ili predstavljalo smetnju za normalno odvijanje saobraćaja ili kretanje pešaka".

Nesavesni vozači blokiraju požarni put u krugu bolnice

Za nepropisno parkirana vozila koja budu prebačena na depo u Izvorskoj ulici vozači će morati "uslugu" da plate 5.000 dinara, odnosno upola manje ukoliko je ispisan nalog ali vozilo još uvek nije transportovano. Na ovo treba još dodati i 5.000 kazna za nepropisno parkiranje, koja se prepolovljuje ukoliko se plati u roku od 8 dana.

Kako saznajemo od početka godine iz kruga bolnice je odneseno pedesetak vozila,  čak dvadesetak u prvoj polovini februara.

Nesavesni vozači blokiraju požarni put u krugu bolnice

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 2 meseca
Komentara: 31
Pregleda: 10325
Povezane teme

nepropisno parkiranje

bolnica subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.