Komentara: 31
Pregleda: 31252

Neradni dan povodom verskog praznika Svi sveti

31.10.2016. u 12:49h > 15:00
Izvor: Subotica.com
Katolički vernici sutra obeležavaju Svi Svete. Praznik Svih svetih u Katoličkoj se crkvi slavi kao praznik svih blaženih u nebu. Običaj je da se na ovaj dan obilaze grobovi rodbine i prijatelja, i u njihovu čast se pale sveće i na spomenike postavlja cveće.
Neradni dan povodom verskog praznika Svi sveti

Povodom ovog praznika više javih preduzeća i ustanova pod okriljem lokalne samouprave neće raditi, ili će raditi u formi dežurstva.

Javno komunalno preduzeće "Parking" Subotica u utorak neće vršiti kontrolu i naplatu parkiranja na otvorenim kao ni na zatvorenim parkiralištima (Otvoreni univerzitet i Mlečna pijaca). Reklamacije i blagajna Preduzeća, takođe neće raditi.

Za vreme verskog praznika "Svi sveti" JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica je proglasila neradan dan za sve svoje zaposlene, a to znači da ni šalteri preduzeća neće biti u funkciji.

Neradan dan sutra će biti i u JKP "Čistoća i zelenilo" iz kojeg poručuju da neće vršiti usluge odnošenja kućnog smeća, kao ni da blagajna na adresi Jožefa Atile 4 neće primati uplate. U skladu sa ovim odlaganje čvrstog komunalnog otpada na telo gradske deponije neće biti moguće.

Obeležavanju ovog verskog praznika pridružiće se i zaposleni u subotičkoj Gradskoj upravi. Kako se navodi u obrazloženju, uzimajući u obzir značaj verskog praznika Svi sveti i činjenicu da je grad Subotica podneblje koje je vekovima multinacionalno i multikonfesionalno, naseljeno velikim brojem porodica iz mešovitih brakova, ova odluka (o neradnom danu) će se odnositi na sve zaposlene u Gradskoj upravi bez obzira na versku pripadnost.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 31
Pregleda: 31252

Povezana vest

Povezane teme

neradni dani za praznike

svi sveti

radno vreme

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.