Komentara: 0
Pregleda: 2846

"Neprovjerena glasina" u Subotici

20.12.2010. u 03:05h
Izvor: RTV Yueco
"Neprovjerena glasina" u Subotici

Pred mnogobrojnom publikom, u Velikoj većnici Gradske kuće, u petak je održana promocija književnog prvenca proslavljenog reditelja Emira Kusturice „Smrt je neprovjerena glasina". O knjizi su, pored autora, govorili akademik Matija Bećković, dramaturg Siniša Kovačević i direktor i glavni urednik Kompanije "Novosti" Manojlo Vukotić. Ovo je treće izdanje romana, koji je za samo dva meseca prodat u više od 70 000 primeraka.

Životna hronika Emira Kusturice predočava vreme od polaska u školu do osvajanja druge "Zlatne palme" u Kanu 95. U pogovoru knjige, koja je nastajala deceniju i po, stoji da je reč o knjizi u kojoj autor ništa nije prećutao.

Dramaturg Siniša Kovčević, kaže da je književni prvenac slavnog reditelja zaista odlično delo, a uspeh je utoliko veći, što se autor prvi put susreće sa dužom formom, kakva je roman.

Direktor kompanije „Novosti", koja je objavila knjigu, Manojlo Vukotić podsetio je na dve decenije dugo druženje sa Kusturicom, ističući da je knjiga i autobiografija svih nas, jer svedoči o decenijama naših življenja sa svim usponima i padovima koje smo imali.

Vukotić je ocenio da objavljivanje Kusturičine autobiografije predstavlja izuzetan izdavački uspeh. Za samo dva meseca prodato je 70.000 primeraka, što znači da se "i u osiromašenoj Srbiji u kojoj je teško prodati i novine za 30 dinara, u proseku svakih tri minuta proda po jedna knjiga".

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2846
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.