Komentara: 26
Pregleda: 4560

Nepravilnosti u vezi popisa ateista?

03.10.2011. u 17:32h
Izvor: RTV Yueco
Nepravilnosti u vezi popisa ateista?

U toku prva dva dana trajanja popisa, više građana prijavilo je nepravilnosti u vezi sa upisivanjem njihove veroispovesti, saopštilo je udruženje Ateisti Srbije, ispred Koalicije za sekularnu državu.

Popisivači su, kako se navodi, odbili zahtev građana da budu upisani kao ateisti ili nereligiozni, uz netačno obrazloženje da takva mogućnost nije predviđena pravilima popisa. Na insistiranje popisivača, ti građani su upisani kao da se nisu izjasnili, iako su se jasno izjasnili kao ateisti ili nereligiozni, stoji u saopštenju Ateista Srbije. Navodi se da to predstavlja grubo kršenje pravila, kojeg je bilo i na prethodnom popisu 2002. godine.

"Podsećamo da je Republički zavod za statistiku više puta saopštio da građani imaju pravo da se na popisu izjasne kao ateisti ili nereligiozni", dodaje se u saopštenju.

 

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 26
Pregleda: 4560
Povezane teme

popis stanovništva

popis u subotici

popisivači

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.