Komentara: 13
Pregleda: 7923
Foto

Neobeleženo suženje na glavnom putu u Malom Bajmoku, kamioni i automobili završavaju u jarku

29.03.2022. u 12:08h
Izvor: Subotica.com
Pre nepuna dva meseca jedan sugrađanin kroz pištaljku ukazao je na problem na frekventnoj saobraćajnici u Malom Bajmoku, kod Industrijske zone. Isti smo prosledili nadležnima, međutim do sada nije bilo reakcije. U cilju predupređivanja težih posledica ponovićemo apel kroz sveži primer još jednog vozača koji je zahvaljujući iskustvu i pribranosti izbegao težu saobraćajnu nezgodu.
Neobeleženo suženje na glavnom putu u Malom Bajmoku, kamioni i automobili završavaju u jarku

U pištaljci koju pominjemo, a možete je pogledati ovde, ukazano je na jednu konkretnu situaciju (ugao Batinske i Franje Kluza) gde je kamion u slabo osvetljenom i loše označenom delu puta završio u jarku.

U razgovoru sa građanima koji tu žive saznali smo da u poslednje vreme ima sve češće saobraćajnih nezgoda vozila koja završe u "kanalu", o čemu svedoče duboke brazde. Pre dve nedelje jedan kamion morao je da izvlači traktor, nekoliko dana kasnije automobil je sleteo i udario o betonski stub.

Neobeleženo suženje na glavnom putu u Malom Bajmoku, kamioni i automobili završavaju u jarkuNeobeleženo suženje na glavnom putu u Malom Bajmoku, kamioni i automobili završavaju u jarkuNeobeleženo suženje na glavnom putu u Malom Bajmoku, kamioni i automobili završavaju u jarkuKao jedan od najsvežijih primera je slučaj našeg sugrađanina S.Ć. koji je u petak u večernjim časovima putničkim automobilom dolazeći iz pravca Crvenog sela "produžio" iz slabo obeležene saobraćajne trake u neobeleženi zemljani put. Zahvaljujući poštovanju brzine, ali i iskusnim manevrom, naš sugrađanin je prošao bez povreda, iako šteta na automobilu nije mala.

- Na ovoj deonici nema ni saobraćajnih oznaka na putu, ni svetloodbojnih strelica, niti bilo kakve signalizacije koja bi bila vidno uočljiva pogotovo noću i ukazivala da se iz te krajnje desne trake nailazi na suženje puta   - priseća se naš sugrađanin. - Brzina kojom sam se kretao je bila u okvirima dozvoljenog (50km/h) ali nisam na vreme uočio da se put sužava i sa automobilom sam završio u jarku. U prvom trenutku nisam znao šta me je snašlo, da li sam izgubio kontrolu nad vozilom ili proklizao. Malo kasnije napravio sam krug i ponovo došao sa te strane, čisto da proverim šta se desilo, ovaj put sa 20-30 na sat, i umalo ponovo nisam završio u jarku. Sutradan po danu sam video da je staza prepuna udubljenja, ali i delova od automobila, što govori da problem nije od juče. Ovo je po meni vrlo opasna situacija u saobraćaju i trebalo bi reagovati i obezbediti kako ne bi imali neke teže posledice.

Apelu sugrađana pridružuje se i redakcija portala Subotica.com. Pozivamo održavača puta da prigodno obezbedi i označi ovaj deo puta, u skladu sa pravilima regulacije saobraćaja.

Neobeleženo suženje na glavnom putu u Malom Bajmoku, kamioni i automobili završavaju u jarkuNeobeleženo suženje na glavnom putu u Malom Bajmoku, kamioni i automobili završavaju u jarku

Izvor: Subotica.com
Neprilkadno obeleženo suženje puta na glavnom putu u Malom Bajmoku Neprilkadno obeleženo suženje puta na glavnom putu u Malom Bajmoku Neprilkadno obeleženo suženje puta na glavnom putu u Malom Bajmoku Neprilkadno obeleženo suženje puta na glavnom putu u Malom Bajmoku Neprilkadno obeleženo suženje puta na glavnom putu u Malom Bajmoku Neprilkadno obeleženo suženje puta na glavnom putu u Malom Bajmoku Neprilkadno obeleženo suženje puta na glavnom putu u Malom Bajmoku Neprilkadno obeleženo suženje puta na glavnom putu u Malom Bajmoku
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 13
Pregleda: 7923

Povezana zviždaljka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.