Komentara: 50
Pregleda: 15812

Nema ublažavanja protivepidemijskih mera, precizirani uslovi za ulazak u Srbiju

24.03.2021. u 09:43h > 10:21
Izvor: Subotica.com
Sednica Kriznog štaba održana je jutros, a na njoj se raspravljalo o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, efikasnosti mera u suzbijanju virusa, kao i o eventualnom popuštanju mera i otvaranju ugostiteljskih objekata.
Nema ublažavanja protivepidemijskih mera, precizirani uslovi za ulazak u Srbiju

Danas je tačno sedam dana kako je ugostiteljima odlukom Vlade onemogućeno da rade, a predstavnici medicinskog dela Kriznog štaba prethodnih dana zalagali su se za nastavak pomenutih mera. Ponovo je na stolu bila teška odluka - ekonomija ili zdravlje, kao i neretko kombinovanje kroz kompromise.

Nakon sastanka, u ime Kriznog štaba medijima se obratio pokrajinski sekretar za zdravstvo, Zoran Gojković. On je još jednom naglasio da je epidemiološka situacija teška, da je potrebno i dalje pridržavati se mera, kao i da je neophodno da se nastavi vakcinacija.

Razgovaralo se o školama, o ulasku naših državljana u zemlju tokom Uskršnjih praznika, kao i o radu ugostitelja. Odlučeno je da sve mere koje su važile do sada ostaju do daljeg što znači da su zatvoreni i ovu nedelju tržni centri i ugostiteljski objekti.

Kako je rekao Gojković, revakcinisani građani Srbije moći će da se vrate u Srbiju iz inostranstva bez PCR testa i bez karantina. Takođe, preporuka školama je da mlađe osnovce – od 1. do 4. razreda – u školu pozivaju samo ako je neophodno zbog zaključivanja ocena.

Na pitanje do kada će trajati ove mere koje se tiču ugostitelja i tržnih centara, Gojković je rekao da ne može tačno da precizira ali će sigurno biti do kraja nedelje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 50
Pregleda: 15812
Povezane teme

korona virus

epidemija korona virusa

epidemiološka situacija

korona

epidemiološke mere

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.