• Pregleda: 5486

Nema poskupljenja komunalnih usluga do daljnjeg

Kabinet gradonačelnika oglasio se saopštenjem u kojem napominju da do povećanja cena komunalnih usluga neće doći dok se ne sagleda aktuelno stanje u Javnim preduzećima. Saopštenje prenosimo u celosti.
Nema poskupljenja komunalnih usluga do daljnjeg

Iako su upravni odbori javnih komunalnih preduzeća „Subotička toplana”, „Subotičke pijace”, „Dimničar” i „Pogrebno”, početkom novembra ove godine, u skladu sa Zakonom o komunalnim delatnostima i planovima i programima preduzeća odobrili korekcije cena usluga i zahteve za povećanje cena dostavili nadležnom Sekretarijatu u lokalnoj samoupravi, koja je njihov osnivač, gradonačelnik Subotice Jene Maglai do daljnjeg neće dozvoliti tražena poskupljenja i ti zahtevi neće biti upućeni Gradskom veću, kao nadležnom organu, na usvajanje.

- Sve dok ne sagledamo trenutnu situaciju u javnim komunalnim preduzećima koja su nam dostavila zahteve za povećanje cena usluga i ne steknemo uvid u njihovo poslovanje, do zahtevanih poskupljenja sigurno neće doći. Povećanje cena je, inače, veoma složeno pitanje i na to koja će poskupljenja biti odobrena utiče mnogo činilaca, kaže gradonačelnik Jene Maglai.

Javno komunalno preduzeće „Subotička toplana” zatražilo je korekciju varijabilnog dela cene za isporučenu toplotnu energiju za 6,95 odsto, dok bi fiksni deo ostao nepromenjen. JKP „Subotičke pijace” i JKP „Dimničar” traže povećanje cena za 5,5 odsto, a JKP „Pogrebno” poskupljenje u visini od 5,5 odsto linearno na sve usluge preduzeća.

Predlog o korekciji cena usvaja Gradsko veće, a za povećanje cena neophodna je saglasnost Skupštine grada.

Izvor: Kabinet gradonačelnika

povezane teme

17
teslino Odgovori
Pa i Maglai i SVM su glasali za povećanje cena na skupštini,jedino je Đula Laslo bio protiv!Izgleda da će ovo biti osnov za smenu žutih direktora.
h_d Odgovori
Red bi bio da graCki oci povedu računa o radu Javnih preduzeća i da njihovu neefikasnost i trošenje u druge namene ne prebacuju na građanstvo i korisnike. Mislim, dosta je taj segment privrede biJo u kandžama političara, red je da dođu stručnjaci, eventualno da razmisle o javno-privatnom partnerstvu sa komunalnim preduzećima iz razvijenih zemalja, koji imaju know-how, koji mogu dodatno ulagati i koji bi brinuli o imovini tih preduzeća i koji ne bi trošili na sve i svašta.
albatros Odgovori
Šta je to gospodo,preuzeli ste vlast a nešto otežete sa imenovanjem direktora i drugih funkcionera i odgovornih lica na funkcije za koje je zadužena gradska vlast?Ili se prvo uvaljuju (pupsovci) penzioneri i starci a omladini što preostane tj.slabije plaćena radna mesta?!Poštovani mladi,obrazovani,i stručnjaci svih kategorija pamet u glavu,uskoro će izbori,ne radite i ne dajte nikome blanko poverenje,nego ih sada gledajte šta i kako i za koga rade,pa se i vi tako postavite!
Mihalj Odgovori
Dakle, sve se može zarad jeftinih političkih poena?!

A kada za par meseci neko od tih preduzeća završi u blokadi, onda će novi gradonačelnik optuživati za to prethodnu vlastu, u kojoj je on isto bio.
j.p. Odgovori
Cista demagogija, i populizam. Suska se da ce, pre svaga, aktualni selonacelnik morati prvo da polozi racune o svom advokatskom poslovanju (Metro, mol pumpa, saradnja saznoraznim sumnjivim likovima), a onda glumiti Aleksandra Vucica (sa madjarskim naglaskom).
ivica Odgovori
U neku ruku smo mi mali gradjani obradovani sa odlukom de kao nece biti povećanja(naviknuti smo da se baš kad se objavi NEĆE, baš se desi uprotno)ja mislim da Subotica bar 3 godine treba da ostane na ovom nivou cena, vodu placamo kao da imam olimpiski bazen u kuci, placamo porez na neznam čega neka glupa naknada od 1700 dinara mesecno na održavanje toplovoda(takvo je objašnjene) pa ljudi to je preko 20.000 godišnje a ša mi gradjani sa tim dobijamo,parkiranje, me izdje 6.000 dinara godišnje, ali mi zato parking nije obezbedjen,(a ne plaćaga cela opština) vec selektivno, izgleda da javna površina koje svugde, samo centar grada, o racunima za struju da i ne govorim, niko to ne razume, i moglo bi se do jutra nabrajati, a ima samo jedan cilj da se sirotinja, što više oguli, da bi neko dobro živeo.
irena Odgovori
@albatros Mislis na mladog i perspektivnog Todosijevica (72 godine)???
Vesko Odgovori
Menjali bi oni direktore JP.ali ne mogu da se dogovore,jer Maglai smatra da njima treba da pripadnu
sve kljucne pozicije,a vec imaju dobar miraz od demokrata,kao i SPS.Stipanovic je stalno visio u
kabinetu bivseg gradonacelnika,dok nije pozaposljavao sve svoje.Naprednjaci,sto je normalno traze
nesto i za sebe,kad su u vlasti,mada i oni imaju miraz,istina ne na njihov konto,vec od DSS koji je
kompletan presao u SNS,mada su se kleli u ustavnost i zakonitost.Sve su pljustala njihova saopstenja.
ferenz Odgovori
Zasto lazete narod da ste kao Vi ovu odluku doneli,pa na vecu od pre tri nedelje je doneta ova odluka kada je gradonacelnik bio Dulic.Maglaji je poceo da pokazuje svoje pravo lice,da laze da mesetari i nista ne radi!
gegie Odgovori
Javno pozivam gradonacelnika da saopsti kada su stigli ovi zahtevi za poskupljenjima!

Stigli su jos za vreme Modesta Dulica, koji je i inicirao da se ona ne budu usvojena.

Dakle, cista demagogija i kicenje tudjim perjem.
Zvonce Odgovori
Treba malo gospodin gradonačelnik da "sagleda stanje i poslovanje" i tamo gde su SVM kadrovi, npr. u POSLOVNOM INKUBATORU. Direktorica samo putuje i putuje... za naše pare!
skarlet Odgovori
Kome ovo ne odgovara????Običnim građanima ovo naravno odgovara,svaka čast Gradonačelniče.Ne da se podižu cene već da se smanje ,koliko su naduvane ,a sve u interesu pojedinaca-bogatih na račun nas običnih.
utvare u gradskoj kuci Odgovori
..... piše da je saopštenje izdato iz kabineta gradonačelnika a kad kliknete tamo http://www.subotica.rs/sr/1501/kabinet-gradonacelnika nema nikoga .... znači da su u gradskoj kući sve same utvare i duhovi ?!?!?! fantom u operi ?
skarlet Odgovori
http://semendria.com/sindikat-zelvoza-o-nenamenskom-trosenju-para/

http://www.rating.rs/sr/bonitet/JKP-SUBOTICKA-TOPLANA

Subotička toplana je tražila 7% poskupljenja iako su se mnogi građani već isključili zbog prevelike cene.Zarad koga i čega tolike cene?????????????
fantom u operi Odgovori
.... Maglaji u gradskoj kući izigrava fantoma u operi !!!
bob rock Odgovori
nama bi trebalo jedno deset puta podici sve komunalije,da bi se smirile strasti.
suboticanin Odgovori
gas pojeftinio a Toplana trazi 7 % vise. Jesu oni normalni???????
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.