Komentara: 1
Pregleda: 2737

Nema opasnosti od poplava

17.02.2012. u 14:19h
Izvor: RTV Yueco
Nema opasnosti od poplava

narednih 10 dana u Srbiji nema opasnosti od naglog topljenja snega, poplava ili izlivanja voda iz reka, saopšteno je u Republičkom hidrometeorološkom zavodu. Na konferenciji za novinare predstavnik RHMZ-a Slavomir Stevanović je istakao da nema razloga za paniku i da se dobrim upravljanjem može pravilno akumulirati otopljeni sneg.

"Veoma je važno pratiti celodnevne temperature, odnosno da to što je u narednih nekoliko dana najavljena temperatura od oko pet stepeni iznad nule, a u nekim krajevima čak i 10 stepeni, ne znači da će se sneg naglo topiti, jer će minimalne dnevne temperature i dalje biti ispod nule", rekao je direktor RHMZ-a Milan Dacić.

On je kazao da se opasnost od poplave procenjuje analizama od najnepovoljnijih do povoljnih scenarija da bi se na vreme intervenisalo. Dacić je precizirao da se meri sadržaj vode u snežnom pokrivaču i na osnovu toga i predvidjenih temperatura razmatra mogućnost od poplava.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2737
Povezane teme

poplava

čišćenje snega

sneg u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.