Komentara: 8
Pregleda: 5219

Nema kazni zbog neočišćenog snega

08.02.2012. u 16:15h
Izvor: RTV Yueco
Nema kazni zbog neočišćenog snega

Subotičani se pridržavaju uredbe o čišćenju snega ispred svojih objekata, rečeno je u Komunalnoj policiji, tako da tokom ovih dana nije bilo niti jedne izrečene kazne. Vlasnici lokala kažu da prostor ispred svojih objekata nisu čistili samo zbog obaveze prema gradu, nego pre svega radi bezbednosti svih koji prolaze, ili ulaze u lokal. Nekoliko ekipa Komunalne policije i dalje boravi na terenu proveravajući prohodnost trotoara, ali i pomažući u čišćenju snega, ukoliko za to ima potrebe.

Slavko Spasić kaže da je komunalna policija bila kod njega u radnji kada je sneg počeo da pada, kako bi ga podsetili da je obavezan da očisti sneg ispred svog objekta. Slavko je redovno čistio sneg, kao i većina vlasnika radnji, tako da nije bilo nikakvog sankcionisanja.

Sedam patrola komunalne policije, jedna noćna, i još dve inspekcijske kontole obilazili su objekte širom grada. Komunalna policija imala je preko 50 opravdanih prijava od građana, kao i preko 200 poziva radi dobijanja raznih informacija. Ono što je pozitivna činjenica, jeste da do sada ni jedna kazna nije izrečena.

Komunalni policajci pomagali su u čišćenju snega ispred napuštenih objekata, kao i ljudima koji nisu bili u mogućnosti da sami očiste sneg. Iako je sneg svuda očišćen, bitno je napomenuti da se u slučaju ne poštovanja obaveze, za fizička lica, kazna kreće od 1000 do 3000 dinara, dok se za pravna lica on od 5 do 50 hiljada.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 5219
Povezane teme

komunalna policija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.