Komentara: 1
Pregleda: 1500

"Nebeski narod" - satirična priča našeg sugrađanina nagrađena na konkursu šabačke "Čivijade"

06.10.2022. u 12:15h
Izvor: Subotica.com
Naš sugrađanin, Milan Janković osvojio je drugu nagradu na konkursu šabačke "Čivijade" za najbolju satiričnu priču. Ovaj konkurs bio je raspisan u okviru tradicionalne manifestacije poznate kao "belosvetski vašar humora i satire", a koja se od 1968. godine održava u Šapcu.
"Nebeski narod" - satirična priča našeg sugrađanina nagrađena na konkursu šabačke "Čivijade"

Uz izložbu karikatura, Čivijaški karneval, svake godine u okviru "Čivijade" raspisuje se i konkurs za najbolje aforizme, karikature i satirične priče. Naš mladi sugrađanin, Milan Janković ove godine osvojio je drugu nagradu za satiričnu priču pod nazivom "Nebeski narod".

Kao i svaka satira, moja priča predstavlja kritiku društva. Želeo sam da poručim da i mi mladi možemo da doprinesemo poboljšanju društva u kom živimo, a ne samo da budemo pasivni posmatrači - objašnjava Milan i dodaje da se nije nadao ovakvom uspehu - Ja sam jedan od najmlađih učenika. Prvo i treće mesto zauzeli su ljudi koji pišu nekoliko decenija, uređuju satirične časopise i iza sebe imaju nekoliko izdatih knjiga. Čast mi je što sam se ja, kao neko ko se iz hobija bavi pisanjem, našao u društvu takvih velikana.

"Nebeski narod" - satirična priča našeg sugrađanina nagrađena na konkursu šabačke "Čivijade"

Našem tridesetdvogodišnjem sugrađaninu ovo je bio prvi put da učestvuje na nekom konkursu.

Ozbiljno sam se posvetio pisanju priče "Nebeski narod" i eto, žiri je smatrao da je moj rad vredan pažnje. "Čivijada" je manifestacija sa dugom i bogatom tradicijom, a predsednica ovogodišnje "Čivijaške republike" bila je naša proslavljena glumica Olga Odanović, utoliko mi je još draže što sam učestvovao u manifestaciji iza koje stoje veliki umetnici poput Olge - zaključuje naš sugrađanin.

Šabačka "Čivijada" održana je od 15. do 17. septembra, po 54. put.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1500
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.