Komentara: 22
Pregleda: 11920

(Ne)radno vreme tokom državnog praznika (petak, 15. februar)

14.02.2013. u 18:44h
Izvor: RTV City
Srbija sutra obeležava Dan državnosti, u znak sećanja na 15.februar 1804. godine kada je u Orašcu, pod vođstvom Đorđa Petrovića Karađođa, počeo Prvi srpski ustanak.Istog dana 1835. godine, na Velikoj narodnoj skupštini u Kragujevcu, proglašen je prvi ustav koji se, po verskom prazniku na koji je donet, zove Sretenjski ustav. Autor ustava bio je Dimitrije Davidović. U Srbiji se od 2001. godine 15. februar obeležava kao Dan državnosti. Do prošle godine slavio se samo jedan praznični dan, a zatim je izmenama zakona i 16. februar postao neradan dan.
(Ne)radno vreme tokom državnog praznika (petak, 15. februar)

Svi maloprodajni objekti Trgoprometa, supermarketi Idea i Rodić, sutra će raditi po uobičajenom radnom vremenu, dok će Maxi biti otvoren do 18 časova.

Nijedna ambulanta u gradu i van grada sutra neće raditi a dvadesetčetvoročasovno dežurstvo biće organizovano u Službi hitne medicinske pomoći i u zdravstvenim stanicama u Bajmoku i Čantaviru. Dežurstvo će biti organizovano i u Službi za zdravstvenu zaštitu žena i dece u Dečijem dispanzeru od 8 do 20 časova, nakon čega će se pacijenti primati u Službi hitne pomoći, dok će Stomatološka služba dežurati u Zubnoj poliklinici od 7 do 13 časova.

Tokom prazničnih dana, dežuraće ogranak 1 Apoteke Subotica u prizemlju Gradske kuće, večeras od 19.30 do ponedeljka u 7.30. Dežurni će biti i ogranci u Čantaviru i Bajmoku, od 7 do 13 časova.

Autobusi Suboticatransa na gradskim i prigradskim linijama sutra će saobraćati po redu vožnje za nedelju, međunarodne linije za Segedin i Zagreb će saobraćati kao radnim danima, linija za Beograd neće saobraćati dok će na liniji Novi Sad saobraćati svi polasci osim u 6.15.

Javno-komunalno preduzeće Parking sutra neće naplaćivati parkiranje u gradu, niti će raditi blagajna i služba za reklamacije, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Pošte će sutra biti zatvorene, osim pošte u Mega Rodiću, koja će raditi od 8 do 21 sat, kao i pošta na graničnim prelazima koje će biti otvorene non stop.

Javno-komunalno preduzeće Čistoća i zelenilo sutra neće odnositi smeće iz domaćinstava.

Gradska uprava i Uslužni centar u Gradskoj kući sutra neće raditi.

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje sutra neće raditi, a prvi radni dan kada se nezaposlena lica mogu javiti svojim savetnicima je ponedeljak, 18. februar.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 22
Pregleda: 11920
Povezane teme

neradni dani za praznike

državni praznik

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.