Komentara: 31
Pregleda: 10519

Ne može Jugosloven, može Vojvođanin - prvi incident na Popisu u Subotici

07.10.2011. u 16:06h
Izvor: RTV Yueco
Ne može Jugosloven, može Vojvođanin - prvi incident na Popisu u Subotici

Inicijativnom odboru u osnivanju za formiranje Nacionalnog Saveta Jugoslovena u Srbiji prijavljen je incident prilikom popisa stanovništva u Subotici. Popisivač je došao da izvrši popis 5. oktobra kod građanina u Štrosmajerovoj ulici.

Popis je tekao u redu do rubrike nacionalnost. Građanin se izjasnio kao Jugosloven, na šta je popisivač odgovorio da to ne može. Na pitanje "šta može", popisivač je odgovorio da može "Vojvođanin". Ovo je incident, protivustavni akt i suprotan je zakonima Republike Srbije, ističu Jugosloveni.

Incident je prijavljen Gradskoj popisnoj komisiji i po njihovoj izjavi, popisivač sa instruktorom ponovo će izaći na istu adresu i sačiniti novu popisnu listu.

Ovakvi slučajevi su prilikom popisa 2002. godine bili masovna pojava i u Subotici, ali su prijavljivani tek nakon popisa. Predstavnici inicijativnog odbora u osnivanju Nacionalnog saveta Jugoslovena mole gradjane ako im se desio sličan incident, da ga odmah prijave Gradskoj popisnoj komisiji u staroj Gradskoj kući, dugi sprat, soba 238/3, ili na telefon 626-758.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 31
Pregleda: 10519
Povezane teme

popis stanovništva

popis u subotici

popisivači

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.