Komentara: 1
Pregleda: 1825
Foto

Naučni skup "Strategijski menadžment" - Nauka i privreda o problemima u globalnim lancima snabdevanja

20.05.2022. u 16:02h
Izvor: Subotica.com
Kako strategijski upravljati izazovima sa kojima se suočava privreda zbog problema u globalnim lancima snabdevanja centralna je tema 27. naučnog skupa "Strategijski menadžment", koji organizuje Ekonomski fakultet u Subotici.
Naučni skup "Strategijski menadžment" - Nauka i privreda o problemima u globalnim lancima snabdevanja

Kako je pandemija uticala na obrazovanje i privredu,  samo su neke od tema o kojima se govorilo na naučnom skupu "Strategijski menadžment".

Naučni skup "Strategijski menadžment" - Nauka i privreda o problemima u globalnim lancima snabdevanja- Na primer, što se tiče obrazovanja imali smo priliku da nastavu realizujemo uživo i onlajn, tako da je jedna od tema panela kako dalje upravljati nastavom. Što se tiče privrede, kovid je doveo do problema u snabdevanju. Ne možete da naručite novi automobil, građevinske kompanije  imaju problema sa nabavkom građevinskog materijala. Zamislite kako je u sofisticiranim industrijama koje zavise od proizvodnje nekih finih delova koje ugrađuju u finalne proizvode. To su glavne teme ovoga skupa na kom raspravljamo kako strategijski da pristupimo tome i da upravljamo sa tim problemom - objašnjava dekan Ekonomskog fakulteta, prof. dr Nebojša Gvozdenović.

Nekoliko panel diskusija bilo je posvećeno slobodnim zonama, odnosno njihovom značaju za regionalni razvoj, a govorilo se i  problemima u lancu snabdevanja.

Naučni skup "Strategijski menadžment" - Nauka i privreda o problemima u globalnim lancima snabdevanja

- Ekonomija je nauka koja ima dugoročne posledice, a efekti se ne mogu u kratkom roku sagledati. Prvi kvartal poslovanja subotičke Slobodne zone je za sada izuzetno dobar. Verovatno ćemo prve efekte videti već u drugm i trećem kvartalu, ali kako bismo predupredili eventualne negativne efekte mi smo danas, zajedno sa naukom, pokušali da definišemo prve korake koji će rizike svesti na najmanju moguću meru ili ih u potpunosti otkloniti - naveo je direktor Slobodne zone, Saša Gravorac.

Podrška naučnom skupu "Strategijski menadžment" stiže i od strane pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, Nenada Ivaniševića.

Naučni skup "Strategijski menadžment" - Nauka i privreda o problemima u globalnim lancima snabdevanja

- Mi ističemo Ekonomski fakultet kao spoj nauke i obrazovanja, a Slobodna zona u Subotici je jedna od najboljih, o čemu svedoče i rezultati poslovanja. Sam sistem slobodnih zona je prekinuo jedan lanac nezaposlenosti, a sada samo u subotičkoj Slobodnoj zoni ima više od 6 hiljada  zaposlenih. - poručio je Ivanišević.

Izvor: Subotica.com
Naučni skup "Strategic Management SM 2022" Naučni skup "Strategic Management SM 2022" Naučni skup "Strategic Management SM 2022" Naučni skup "Strategic Management SM 2022" Naučni skup "Strategic Management SM 2022" Naučni skup "Strategic Management SM 2022" Naučni skup "Strategic Management SM 2022" Naučni skup "Strategic Management SM 2022"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1825
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

naučni skup Subotica

naučni skup

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.