Komentara: 1
Pregleda: 2772

Nastup Subotičkog tamburaškog orkestra u dvorištu Muzičke škole

28.08.2020. u 11:42h
Izvor: Subotica.com
Subotički tamburaški orkestar nastupiće u ponedeljak, 31. avgusta, u dvorištu Muzičke škole, kada će predstaviti dve praizvedbe domaćih kompozitora kroz dva kraća nastupa, s početkom u 18:30 i 19 časova.
Nastup Subotičkog tamburaškog orkestra u dvorištu Muzičke škole

Retkost je da se publici u jednom nastupu pruži praizvedba čak dve nove kompozicije, a Subotički tamburaški orkestar će upravo to i učiniti izvođenjem "Adaggio disaperence" Zorana Drakule i "Balkanske svite" Gabora Lenđela u dvorišu Muzičke škole. Dirigent će, kao i do sada, biti Marijana Marki.

- U ovom periodu, kada je naš rad prekidan i onemogućen pandemijom korona virusa, moramo da tragamo za novim rešenjima kako da radimo u uslovima koji neće biti u suprotnosti sa nastojanjima društva da zaštiti zdravlje. Rad smo nastavili po grupama, koje garantuju zaštitu i na kraju smo spremni da predstavimo svoj rad na ovom nastupu, koji će možda po trajanju biti kratak, ali po značaju ogroman - kažu iz Subotičkog tamburaškog orkestra. - Zahvaljujemo se kompozitorima koji su nam poklonili partiture sa notama, a posebno zahvaljujemo festivalu "Omladina" i Gaboru Lenđelu, koji nam je donirao razglas kako bismo se dobro pripremili za izvedbu.

Nastup Subotičkog tamburaškog orkestra u dvorištu Muzičke školeKao jedan od osnovnih zadataka, Subotički tamburaški orkestar je pred sebe postavio da kroz svoju delatnost, koja po pravilu završava koncertom pred publikom, prikaže rad i na taj način doprinese kulturnim zbivanjima u gradu. Zbog toga, ovom prilikom pozivaju sve ljubitelje muzike, a posebno ljubitelje novog tamburaškog zvuka, da dođu i uživaju u ovom spektaklu zvučnih boja. 

- Naravno, pripremili smo se za pridržavanje svih mera zaštite, pa molimo i našu publiku da se pridržava istiha. Samo tako ćemo, bez straha, zajedno uživati i naš trud tokom pripreme ovog programa neće biti uzaludan - poručuju iz Subotičkog tamburaškog orkestra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2772
Povezane teme

koncert

subotički tamburaški orkestar

koncert tamburaške muzike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.