Komentara: 0
Pregleda: 2403

Nastavljeni radovi na Narodnom pozorištu

14.03.2011. u 15:29h
Izvor: RTV Yueco
Nastavljeni radovi na Narodnom pozorištu

U toku su radovi na betoniranju armirano betonske kade podruma starog dela Narodnog pozorišta. Nakon toga trebalo bi da počnu radovi na betoniranju ploče i zidanju svodova zidova starog dela objekta. Ova faza radova košta 90 miliona dinara i trebalo bi sa se završi do oktobra. Pored toga, radi se i na pripremi dokumentacije za ugovaranje sledećih faza za nastavak izgradnje objekta.

Nakon zimske pauze počeli su radovi na rekonstrukciji i izgradnju Narodnog pozorišta. Trenutno se izvode radovi na betoniranja armirano betonske kade u delovima podruma starog dela objekta, nakon kojih sledi betoniranje kade u centralnom delu podruma i kao i zidarski poslovi.

Ove godine planirani su radovi na starom, odnosno zaštićenom delu objekta.U toku je izrada projekta za eneterije, a sve u skladu sa propisima Republičkog međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika. Objekat je podeljen u četiri celine. Drugu celinu čini gledalište stare pozorišne sale. Merama zaštite je predviđeno da se ovaj prostor rekonstruiše u duhu stare sale, odnosno formiraće se novo enterijersko rešenje koje će biti zasnovano na nekadašnjem karakteru gledališta i na najbolji način će reflektovati današnje shvatanje tradicionalnog pozorišta.

Ove godine u okviru manifestacije Noći muzeja, na gradilištu Narodnog pozorišta biće prezentovani novi projekti o izgledu objekta. Rok za završetak svih projekat je 24.jul, a kako se nakon oktobra odvijati zavisi od toga da li će se obezbediti novac za nastavak radova na vreme.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2403
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.