• Pregleda: 2500

Nastavljena pojačana kontrola saobraćaja

Nastavljena pojačana kontrola saobraćaja

U periodu od 24. do 30. jula, na području Policijske uprave u Subotici, dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda. U pet saobraćajnih nezgoda šest osoba je lakše povređeno, dok je u tri saobraćajne nezgode pričinjena samo materijalna šteta.

U navedenom periodu, policija je podnela 113 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, izdato je 503 prekršajnih naloga i iz saobraćaja je isključeno 28 vozača, od kojih je za tri vozača određena mera zadržavanja zbog teške ili potpune alkoholisanosti.

U toku protekle nedelje, pripadnici vatrogasne službe u Subotici imali su 14 intervencija.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
Neko Odgovori
A što niko ne spominje da se prilikom ove pojačane kontrole saobraćaja patrolama policije postavljaju norme koliko kazni za pojaseve, koliko za prekoračenje brzine i ostalo moraju da ispišu za vreme smene. Ovde se ne radi o bezbednosti saobraćaja već o otimanju novca za popunu budžeta. Kako za ime Boga neko može normirati saobraćajne prekrsaje???
Мачак
Nemojte da dozvolite da vas kaznjavaju. Vezujte pojasebe postujte saobravajne propise i nema nista od punjenja budzeta.
vazi
Druze kao sto te profesor u skoli te uvek moze pitati nesto sto ti ne znas dok odgovaras, tako ti i panduri uvek mogu naci nesto za sta ti mogu naplatiti kaznu i zajebavati te.
Ako nisa drugo mogu da te smaraju i posalju ti auto na kompletno testiranje ispravnosti, a naravno i da ti pretresu kola i rastave ih kompletno uz sudski nalog, i to bez ikakvog razloga sem sto im je los dan. ( i kad kazem bez ikakvog razloga, dovoljno im je da imaju "sumnju" za necim, tipa da sumnjaju da imas nesto ilegalno u kolima, ili da su ti kola neispravna za saobracaj i to im je dovoljan razlog da opravdaju maltretiranje sto se tice legalne strane)
Nenad Odgovori
Postovani
Cesto putujemo za grcku preko bugarske
Iskustvo nasa je da ni u bugarskoj a ni u Grckoj za ovih 9 godina nisu nas zaustavjali policijska patrola
To ne mogu reci na deonici Tompa - Kelebija narocito gde verovatno savataju svercere koji rade punom parom ali onda trebalo bi krenuti od carine !!!
Od subotice do Malog Idjosa zaustavjaju kako im se cefne"Odmoriste Zobnatica jos uvek radar i levak" , posle samo presretace imamo
A da ne pricam o Subotici kao grad gde na svakom cosku i cimanje ++ maltretiranje vozaca zbog ne vazece prve pomoci i ostalo
POLICIJSKA DRZAVA ali izgleda da samo u Subotici
Bogdan
Nažalost mnogo ljudi sa zapada izgubljeno vreme na granici pokušava da nadoknadi na srpskim putevima... sam sam bio svedok takvih situacija... voze brzo i po gradu, ne poštuju propise... ne valja kada je država kaubojština i gde vlada anarhija, a ne valja ni kada se uvodi red. Šta je dobro??? Ne kažem da treba na svakih 5 metara ali treba da budu na putu, zbog svih učesnika na putu... baš zbog čestih sumnji u podmićivanja ima ih mnogo više nego inače po lokaciji. To što policije ima često ne znači da je policijska država nego da se brine o bezbednosti, a još uz to ako može malo da se popuni državni budžet, što da ne. Svako ko je "čist" nema razloga da se plaši, prošla su vremena policajaca drumskih razbojnika, sada je to malo više uređenije, previše kontrole, previše svedoka (kamere).
Željko
Ja bih voleo da saobracajna policija aktivnije radi svoj posao, umesto sto prave sacekuse i kaznjavaju za sitnice, kako bi "postigli normu". Malo da se provozaju, ili bolje prosetaju, po gradu, pa da lepo opletu bahate vozace koji parkiraju na trotoaru i biciklistickim stazama, ili pesake koji se setaju putem i pored slobodnog trotoara, vrlo brzo bi napravili red na ulicama, sto je njihov primarni posao i smisao njihovog posla. Kada u gradu naplacuju kaznu za zaboravljanje paljenja farova u sred bela dana, ili mere dubinu sara (opet u gradu), a nema snega, to onda lici na odradjivanje posla u svrhu punjenja budzeta, tj. harac, a ne zato da bi saobracaj bio bezbedniji.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.