Komentara: 38
Pregleda: 9604

Nastavlja se vakcinacija bez poziva, ove nedelje u planu revakcinacija više od 4.000 građana

26.04.2021. u 15:32h
Izvor: Subotica.com
Vakcinacija bez poziva cepivima "Fajzer-Biontek" i "Sputnjik V" nastavlja se ove sedmice na punktu u Novoj opštini, koji radi od 8 do 20 časova, a u narednim danima za ovu namenu biće obezbeđena i vakcina "Sinofarm". Ove nedelje u planu je i revakcinacija više od 4.000 građana, čime će se broj Subotičana koji su primili obe doze neke od četiri vakcine protiv virusa kovid-19 popeti na 25.000.
Nastavlja se vakcinacija bez poziva, ove nedelje u planu revakcinacija više od 4.000 građana

U nedelji za nama, u Subotici je prvom dozom vakcinisano oko 2.000 građana, dok je još 1.000 Subotičana revakcinisano. Kako objašnjava Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja Subotica, vakcinaciji bez poziva koja se za vikend održavala na punktu u Novoj opštini i u ambulanti u Kumičićevoj ulici, odazvalo se 825 građana, od kojih je 500 primilo prvu dozu "Fajzer-Biontek" vakcine, a 325 građana prvu dozu "Sputnjik V" vakcine.

- Odaziv je bio dobar i nije bilo gužvi, a ostalo nam je još doza, zbog čega pozivamo sve zainteresovane punoletne građane koji žele da se vakcinišu ovim vakcinama bez poziva da dođu na punk u Novoj opštini, koji radi od 8 do 20 časova. Narednih dana se priprema i prijem vakcine kineskog proizvođača "Sinofarm", tako da ćemo i nju imati bez zakazivanja - kaže Beoković.

Nastavlja se vakcinacija bez poziva, ove nedelje u planu revakcinacija više od 4.000 građanaKada je u pitanju plan imunizacije za ovu nedelju, više od 4.000 građana dobiće poziv za revakcinaciju, čime će se broj Subotičana koji su primili obe doze neke od četiri vakcine protiv virusa kovid-19 popeti na 25.000, ističe Beoković.

- Ove nedelje biće udarna revakcinacija drugom dozom "Sinofarma", tako da svi oni građani koji su prve doze primili u ambulanti 8, ambulanti 6 i ambulanti u Kumičićevoj ulici, gde je pre tri nedelje bila velika akcija vakcinacije bez poziva, tamo treba da se jave i za drugu dozu "Sinofarma" - objašnjava naša sagovornica.

Nastavlja se vakcinacija bez poziva, ove nedelje u planu revakcinacija više od 4.000 građanaDirektorka Doma zdravlja dodaje da je uz porast broja vakcinisanih građana, nastavljen i pad prvih pregleda u kovid ambulanti i broja zaraženih, ali da je virus i dalje među nama.

- Još uvek su to veliki brojevi, bez obzira što se smanjuju. U kovid ambulanti je tokom prošle nedelje pregledano ukupno 590 građana, od kojih je 284 bilo pozitivno na korona virus, dok je pre dve sedmice pregledano 713 građana, od kojih je 396 pacijenata bilo pozitivno. Drastično se smanjio i broj uputa u bolnicu, jer smo prošle nedelje u bolnicu uputili ukupno 33 pacijenta. Dakle, polako i stidljivo kriva ide silaznom putanjom i kako bude silazila za zaražene, još većom brzinom bi trebalo da se penje za vakcinisane i zbog toga apelujem na Subotičane da se odluče za neku od četiri vakcine i dođu po svoju dozu, bolje nego da dočekaju virus koji je još uvek među nama - poručuje Beoković.

Aktuelna epidemiološka situacija u Subotici se i dalje ocenjuje kao vanredna, a trenutno je u našem gradu 833 aktivno obolelih od virusa kovid-19.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 15 časova
Komentara: 38
Pregleda: 9604
Povezane teme

dom zdravlja subotica

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinisanje

vakcinacija

imunizacija

korona virus

epidemija korona virusa

korona

ivanka beoković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.