Komentara: 25
Pregleda: 4716
Foto

Nastavlja se gasifikacija „Zorke“, razmatra se omogućavanje plaćanja priključenja na rate

28.10.2021. u 17:23h
Izvor: Subotica.com
Nastavlja se gasifikacija „Zorke“, razmatra se omogućavanje plaćanja priključenja na rate

Posle MZ „Novo selo“, gasifikacija se nastavlja u MZ „Zorka“.  Radovi na proširenju gasne mreže počeli su juče, a prema planu JKP „Subotica gas“ gasovodna mreža će proći kroz četiri ulice u dužini od oko 2.5 kilometara.

- JKP „Subotica gas“ u godišnjem planu poslovanja ima proširenje deset kilometara gasne mreže, a uz ovde dve mesne zajednice, planirani su radovi u Dudovoj šumi, Radanovcu, Malom Radanovcu, Aleksandrovu, Keru i Gatu. Zaista se trudimo da razvoj bude ravnomeran i da realizujemo zahteve mesnih zajednica i da se one ravnomerno razvijaju – istakao je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada, prilikom današnjeg obilaska radova u ulici Pokreta nesvrstanih. – Ovim radovima gas će biti uveden u većini legalizovanih ulica u naselju „Zorka“. Problem, koji nećemo da guramo pod tepih, je da ima puno ulica koje nisu regulisane. Time se decenijama niko nije bavio a ova gradska vlast pokušava da ovaj problem rešava, jer je preduslov za sve radove, uvođenje vodovodne i kanalizacione mreže, da ulice budu legalizovane.

Nastavlja se gasifikacija „Zorke“, razmatra se omogućavanje plaćanja priključenja na rateU proširenje gasovodne mreže u osam mesnih zajednica JKP „Subotica gas“ izdvojiće oko 18 miliona dinara.

- Nadamo se da će Skupština grada na narednoj sednici usvojiti izmenu Odluke o opštinskim putevima, jer po važećoj odluci iskopavanja na javnoj površini mogu da se rade do 1. novembra a mi imamo puno zainteresovanih budućih korisnika i oko 60 naloga za priključenje čekaju da se realizuju. Ukoliko nam ova odluka i vremenski uslovi dozvole, mi ćemo nastaviti sa radovima – najavljuje Timea Horvat, direktorka JKP „Subotica gas“. – Sada imamo oko 396 radno aktivnih naloga u različitim fazama, a zainteresovani korisnici mogu da nam se obrate, naprave projekat i sklope ugovor sa preduzećem. Cena priključka je 110.000 dinara a kako bi izašli u susret građanima preduzeće će razmatrati plaćanje priključka na rate.

Nastavlja se gasifikacija „Zorke“, razmatra se omogućavanje plaćanja priključenja na rateGasifikacijom ovod dela naselja stiču se uslovi za priključenje novih 150 korisnika na gasovodnu mrežu. Po rečima Adama Pletla, predsednika Saveta MZ „Zorka“, već ima zainteresovanih korisnika.

- Svaka investicija u „Zorku“ je dobrodošla i zahvalni smo što je ovo preduzeće mislilo na nas. Gasovod ide u gusto naseljena mesta i verujem da će sve biti realizovano prema planu. Usvojen je i PDR kojim se stiču uslovi da se razvijamo i napredujemo – kaže Pletl.

Nastavlja se gasifikacija „Zorke“, razmatra se omogućavanje plaćanja priključenja na rate

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na izgradnji gasovodne mreže u MZ "Zorka" Obilazak radova na izgradnji gasovodne mreže u MZ "Zorka" Obilazak radova na izgradnji gasovodne mreže u MZ "Zorka" Obilazak radova na izgradnji gasovodne mreže u MZ "Zorka" Obilazak radova na izgradnji gasovodne mreže u MZ "Zorka" Obilazak radova na izgradnji gasovodne mreže u MZ "Zorka" Obilazak radova na izgradnji gasovodne mreže u MZ "Zorka" Obilazak radova na izgradnji gasovodne mreže u MZ "Zorka"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 4716
Povezane teme

gasovod

balint pastor

priključenje na gasovodnu mrežu

gasifikacija

radovi na gasovodnoj mreži

timea horvat

gasovodna mreža

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.