Komentara: 5
Pregleda: 2580

Nastavak uvođenja trepćućeg zelenog svetla u Subotici, Bajmoku i Čantaviru

13.08.2015. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Pre tri nedelje urađeni su pripremni radovi na semaforima u gradu i u prigradskim mesnim zajednicama koji nemaju trepćuće zeleno svetlo. Ugrađeni su novi upravljački elementi i na preostalih 16 semaforskih raskrsnica radovi će početi 19. avgusta i trajaće tri dana.
Nastavak uvođenja trepćućeg zelenog svetla u Subotici, Bajmoku i Čantaviru

Direkcija za izgradnju grada Subotice zavnično je izdala nalog preduzeću "Selma" da u najskorije vreme izvrše potrebne tehničke intervencije kako bi se omogućila funkcionalnost trepćućeg zelenog svetla, a ti radovi će biti urađeni u Subotici, Bajmoku i Čantaviru.

Po rečima Petera Blaua, direktora Direkcije za izgradnju grada Subotice, u pitanju su radovi na softverskoj nadogradnji koji neće dugo trajati, a samim time ni značajno opteretiti saobraćaj, uz napomenu da će za vreme kratkotrajnog prekida rada semaforske signalizacije po potrebi asistenciju učesnicima u saobraćaju pružiti pripadnici saobraćajne policije.

U narednoj fazi implementacije trepćućeg svetala naredne srede, 19. avgusta, ovu tehničku novinu radnici Seleme će sprovesti na sledećim lokacijama: Senćanski put - Bajnatska, Senćanski put - Lošinjska, Senćanski put - Senćanski put (pešački semafor kod autobuske stanice), Senćanski put - Kumičićeva, Senćanski put - Puškinov trg

Narednog dana, u četvrtak 20. avgusta semafori će biti podešava na sledećim lokacijama: Zmaj Jovina - Đure Đakovića (kod dispanzera), Zmaj Jovina - Arsenija Čarnojevića (kod crkve Vaznesenja Gospodnjeg), Matije Gupca - Trg Žrtava fašizma, Trg Kralja Tomislava - Preradovićeva, Karađorđev put, Bajski put, Petefi Šandora i Save Šumanovića. zatim Karađorev put na delu pešačkog smeafora i Somborski put - Zagrebačka.

Poslednjeg dana ove faze, u petak biće obuhvaćeni Somborski put - Gajeva, Franje Kluza - Fočanska, zatim Bajmok - centar, Bajmok - Rata i Čantavir - pešački semafor kod škole.

Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da za vreme radova na pomenutim lokacijama poštuju pravila saobraćaja i uz se uz malo više strpljenja kreću po kolovozu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2580
Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Selma Subotica

semafor

trepćuće svetlo

zeleno trepćuće svetlo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.