• Pregleda: 2129

Nastavak uvođenja trepćućeg zelenog svetla u Subotici, Bajmoku i Čantaviru

Pre tri nedelje urađeni su pripremni radovi na semaforima u gradu i u prigradskim mesnim zajednicama koji nemaju trepćuće zeleno svetlo. Ugrađeni su novi upravljački elementi i na preostalih 16 semaforskih raskrsnica radovi će početi 19. avgusta i trajaće tri dana.
Nastavak uvođenja trepćućeg zelenog svetla u Subotici, Bajmoku i Čantaviru

Direkcija za izgradnju grada Subotice zavnično je izdala nalog preduzeću "Selma" da u najskorije vreme izvrše potrebne tehničke intervencije kako bi se omogućila funkcionalnost trepćućeg zelenog svetla, a ti radovi će biti urađeni u Subotici, Bajmoku i Čantaviru.

Po rečima Petera Blaua, direktora Direkcije za izgradnju grada Subotice, u pitanju su radovi na softverskoj nadogradnji koji neće dugo trajati, a samim time ni značajno opteretiti saobraćaj, uz napomenu da će za vreme kratkotrajnog prekida rada semaforske signalizacije po potrebi asistenciju učesnicima u saobraćaju pružiti pripadnici saobraćajne policije.

U narednoj fazi implementacije trepćućeg svetala naredne srede, 19. avgusta, ovu tehničku novinu radnici Seleme će sprovesti na sledećim lokacijama: Senćanski put - Bajnatska, Senćanski put - Lošinjska, Senćanski put - Senćanski put (pešački semafor kod autobuske stanice), Senćanski put - Kumičićeva, Senćanski put - Puškinov trg

Narednog dana, u četvrtak 20. avgusta semafori će biti podešava na sledećim lokacijama: Zmaj Jovina - Đure Đakovića (kod dispanzera), Zmaj Jovina - Arsenija Čarnojevića (kod crkve Vaznesenja Gospodnjeg), Matije Gupca - Trg Žrtava fašizma, Trg Kralja Tomislava - Preradovićeva, Karađorđev put, Bajski put, Petefi Šandora i Save Šumanovića. zatim Karađorev put na delu pešačkog smeafora i Somborski put - Zagrebačka.

Poslednjeg dana ove faze, u petak biće obuhvaćeni Somborski put - Gajeva, Franje Kluza - Fočanska, zatim Bajmok - centar, Bajmok - Rata i Čantavir - pešački semafor kod škole.

Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da za vreme radova na pomenutim lokacijama poštuju pravila saobraćaja i uz se uz malo više strpljenja kreću po kolovozu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
varoščanin Odgovori
Dobro bi bilo da na svakom semaforu zeleno svetlo trepne isti broj puta.
pajac Odgovori
Poduhvat koji će obeležiti 2015-tu! Kako je to samo napredno!
Deki Odgovori
Alo majstori 5-6 puta treba da trepne pre nego sto se prebaci na zuto,pa kad vec radite uradite bar nesto kako treba,a ne dva puta da trepne,ni ne primeti covek.Mozete videti u bilo kome selu van Suboticke opstine.
dudova šuma Odgovori
Ako smatrate da je rešeno zeleno trepćuće na onim semaforima gde ste kao "rešili"sramota da kažete
da nastavljate.Bolje nemojte ništa raditi nego napraviti ovako kako ste ovo rešili.
Dobro kaže Deki,otiđite u neka sela pa naučite kako treba da radi navedeno svetlo!
sale Odgovori
Sad odjednom nije vise problem treptuće zeleno, može na sve raskrsnice, a toliko smo ga cekali.
Vidite da u ovom gradu sve problem dok građani ne nagaze opštinu i reše probleme.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.