Komentara: 34
Pregleda: 5645

Nastavak Skupštine grada u petak

11.12.2013. u 00:28h
Izvor: Subotičke novine
Sednica gradske Skupštine koja je 21 . novembra počela i nakon serija odluke o razrešenjima i novim imenovanjima gradskih rukovodilaca prekinuta, biće nastavljena u petak u 9 sati u Gradskoj većnici. Prema dnevnom redu koji je utvrđen preostalo je 20 tačaka, a među njima se polovina odnosi na rutinske odluke o raspodeli dobiti javnih preduzeća koja su dužna da polovinu svog profita iz prethodne poslovne godine uplate gradskom budžetu.
Nastavak Skupštine grada u petak

Predstoji i imenovanje v.d. direktora JKP „Pogrebno" što bi trebalo rutinski da se obavi ali je pred odbornicima i predlog za imenovanje v.d. direktora JKP „Čistoća".

Međutim, kako su se političke okolnosti i raspored snaga u gradskoj Skupštini drastično promenile, a kandidatu za to mesto Josipu Kovaču Striku, istekao ugovor po kojem je do 1. decembra bio v.d. direktora u šestomesečnom mandatu, postoji mogućnost da dnevni red bude još jednom promenjen.

Moguće je očekivati novi predlog jer je JKP „Čistoća i zelenilo" sada u režimu rukovođenja za koji je teško naći pravno prihvatljivo objašnjenje.

Zakonski zastupnik je napustio preduzeće, prokurista nije zvanično registrovan kod APR-a pa je zato neophodno da se u jednom od najvažnijih komunalnih preduzeća u gradu što pre načine i ozakone personalne promene.

U međuvremenu posao ide bez zastoja. Srećna je okolnost da nije bilo snega jer Skupština u petak treba da donese i odluku o čišćenju i uklanjanju snega i leda jer ta tačka nije bila stavljena na dnevni red kad je bilo vreme - pre početka zimske sezone.

Pred Skupštinom je i predlog da se promeni način obračuna cene toplotne energije koju isporučuje „Subotička toplana". Postoji poslovnička mogućnost da se i neka druga aktuelna pitanja uvrste u dnevni red.

U naredne tri nedelje Velika većnica će biti mesto donošenja važnih odluka u vezi sa radom i poslovanjem javnih preduzeća i ustanova, a odbornici imaju tesan rok da donesu i budžet za sledeću godinu.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 34
Pregleda: 5645
Povezane teme

skupština subotice

sednica skupštine grada

gradska skupština

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.