Komentara: 5
Pregleda: 5270

Nastava u osnovnim i srednjim školama biće završena 31. maja

28.04.2020. u 13:10h
Izvor: Subotica.com
Nastava u osnovnim i srednjim školama biće završena 31. maja

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da će nastava u osnovnim i srednjim školama u Srbiji biti završena 31. maja. On je za Prvu televiziju rekao da će predavanja na fakultetima biti završena oko 15. maja a nastava za maturante oko 25. maja.

- Od 1. juna možemo pojedinačno i u malim grupama da završavamo neke poslove, tada imamo završne i prijemne ispite - rekao je ministar.

Ocene će biti u zaključane do kraja maja, ali postoji mogućnost da se poprave u junu, rekao je Šarčević koji je, međutim, dodao da će matura, završni radovi u srednjim školama, kao i ispiti na fakultetima, biti održani u fizičkom prostoru, a ne onlajn.

Kada su u pitanju nadareni učenici, kojih je više od 8.000, Šarčević je rekao da se ni od čega ne odustaje i da će za njih testiranje biti održano oko sredine ili prve polovine juna – kako bi učenici koji ne uspeju mogli da polažu malu maturu sa ostalim đacima kasnije tog meseca.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 5270
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.