• Pregleda: 2832

Naselile se sove na Radijalac

Povodom Svetskog dana ekologije 5.juna, lokalna samouprava je i ove godine pripremila zanimljiv program. Od ponedeljaka do subote biće upriličene iuložbe fotografija, okrugli stolovi, tradicionalna “Ekološka ulica”, a biće i raspisan konkurs za mesne zajednice. Pored toga, na Radijalcu biće postavljena edukativna tabla sa naznakon da su se naselile sove.
Naselile se sove na Radijalac

U samom gradskom jezgru nastanila se ugrožena vrsta sova. Kako bi građani bili upoznati sa novim stanovnicima biće postavljana edukativne table sa podacima o vrsti sova i značaju.

Grad je pripremio specijalan program Svetskog dana životne sredine 5. juna. Treću godinu za redom Subotičani će da uzmu učešće u akciji “Veliko spremanje Subotice”.

U utorak će biti održana manifestacija pod nazivom “Ekološka ulica” od 18 do 20 časova. Biće to prilika da se predstavi lokalna samouprava, javna i komunalna preduzeća, obrazovne i zdravstvene ustanove, sportska društva i drugi čija je oblast vezana za zaštitu i unapređenje životne sredine. Posetioci će uz igre, radionice, umetnički i zabavni program moći da se bave aktuelnim temama iz životne sredine.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

4
sova Odgovori
Sove ,veverice, lastavice nekad su bile nastanjene i u ulici Brace Radic ,neka nova vremena donela su nam umesto njih MAGISTRALU (sada imamo divlje vozace ) - valjda je to cena modernizacije)?!
Jos kazu da nam Ustav garantuje zdravu zivotnu sredinu.....
naIvan Odgovori
"U samom gradskom jezgru nastanila se ugrožena vrsta sova. Kako bi građani bili upoznati sa novim stanovnicima biće postavljana edukativne table sa podacima o vrsti sova i značaju."

Mene samo interesuje koliko ce indirektno kostati nas gradjane postavljanje ovih edukativnih tabli.
A mozda ce sove da se pojave i na Prozivci, pa ce biti sanse i tamo da se postavljaju razne informativne table. Kako mi se cini, ove godine je dobro krenuo biznis sa izradom raznih informativnih tabli. Grad ce nam biti pun putokaza i tabli , bas kao u zoloskom vrtu. To je izgleda biznis godine, pa ce neko u decembru jos i da dobije priznanje za fantasticnu ideju za preduzetnistvo.
spartak Odgovori
Draga gospoda setiliste seBRAVO , sto rece predhodnik da jeovo nekome dobar biznis . Jer SOVE su tu vec vise od 10 god. tu stanujem na radijalcu i uvek smo gledali sa unucima koji sad vec skolarci . Pre su bili kod centralne garaze a sad unazad oko4 god. su se preselili na radijalac malo dalje od trafike na desnoj strani .I ja kazem da treba ihcuvati i ziveti zajedno snjima jer ako nastavimo ovim tempom i ova vrsta ce nestati ZBOG COVEKA ...
Ras Spaciranski Odgovori
Sove na Radijalcu! Pa sta onda? Ova strelica je put u buducnost. ------------------------------------------------> Pohvatat`ce par primeraka, pa ce ih razmazit`-kljukat`,hranit`,toviti i naravno skakljati po vratu. Nove generacije 3a 4a pa recimo 7a. Tako ce se odomaciti da ce poceti praviti viceve o onim divljim sovama.Pa ce im dovesti drustvo-papagaje,pa ce ih ukrstati (ako malo i na silu) takav je narod. Pa ce onda izmisljati razne ludorije sa njima i pustati kratke filmove po internetu. Onda ce nagrnit`jos vise turista da sve to uzivo vide. Subotica ce u to vreme da bude vec poznat turisticki cilj, ali prvi ukrstenjaci ce da izazovu pravi bum. 77% Suboticana ce to volit`, 1,3% nece, a ostali neodlucno. (neznam ja to ni izracunat`,koliko ce ih biti neodlucnih) Ras Spaciranski
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.