Komentara: 1
Pregleda: 1674

Narodno pozorište i iz Mađarske donosi nagradu

05.07.2023. u 11:16h
Izvor: Subotica.com
Drama na mađarskom jeziku je sa predstavom "Ne mogu da živim bez tebe" osvojila treće mesto na 35. Festivalu mađarskih pozorišta u Kišvardi.
Narodno pozorište i iz Mađarske donosi nagradu

Tokom sedam dana trajanja festivala, odigrano je ukupno 26 scenskih dela na tri lokacije. U takmičarskoj selekciji je, prema izboru dramaturga, pozorišnog kritičara i umetničkog savetnika festivala, Tibora Baloga, odigrano 17 predstava. Stručni žiri, sastavljen od glumaca, dramaturga i dramskih pisaca je predstavu Narodnog pozorišta nagradio trećom nagradom Ministarstva kulture Republike Mađarske za očuvanje dela narodne umetnosti i inovativno predstavljanje na pozorišnoj sceni.

 - Ova nagrada predstavlja veliko priznanje za predstavu, a njena vrednost leži u tome što prepoznaje našu posvećenost očuvanju narodne umetnosti, kao i našu hrabrost da istražujemo nove stvaralačke puteve i inovativne pristupe kako bismo je najbolje prikazali na pozorišnoj sceni. Predstava Žigmonda Morica „Ne mogu da živim bez muzike“ u režiji Šandora Lasla, je plod kolektivnog rada i predanosti svih umetnika i članova tima koji su učestvovali u njenom stvaranju. Ova nagrada samo potvrđuje i važnost i uticaj Narodnog pozorišta u stvaranju umetnosti koja nas povezuje, inspiriše i podstiče da otvaramo nove horizonte, budeći svest o važnosti nasleđa i njegovom negovanju - istakao je Miloš Nikolić, upravnik Narodnog pozorišta.

Nakon nastupa u Kišvardi, Drama na mađarskom jeziku odigraće predstavu „Tri sestre“ Antona Pavloviča Čehova na Letnjem festivalu u Đuli, u susednoj Mađarskoj, 14. jula. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 1674
Povezane teme

Narodno pozorište

drama na mađarskom jeziku

miloš nikolić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.