Komentara: 8
Pregleda: 2724

Narodna pozorišta iz Subotice i Beograda potpisala protokol o saradnji

14.05.2021. u 18:12h
Izvor: Subotica.com
Protokol o saradnji potpisan je juče, čime je ozvaničena saradnja između Narodnog pozorišta u Subotici i Narodnog pozorišta u Beogradu. Ovim dokumentom iskazana je obostrana želja da se unapredi saradnja i podigne nivo kulturnih dešavanja u ove dve institucije kulture.
Narodna pozorišta iz Subotice i Beograda potpisala protokol o saradnji

Da je potpisivanje protokola o saradnji veoma značajno za obe institucije kulture, istakao je Miloš Nikolić, direktor Narodnog pozorišta iz Subotice, dodajući da mu je izuzetna čast što će zajedno sa svojim kolegama započeti novi model promovisanja i unapređenja kulturnih sadržaja.

- Građani Subotice imaće priliku da uživaju u najboljim predstavama i drugim kulturnim sadržajima i to me veoma raduje. Zadovoljna publika nam je uvek na prvom mestu. Takođe, zahvaljujem se i upravnici Narodnog pozorišta iz Beograda, gospođi Ivani Vujić, kao i svim ostalim kolegama iz ove institucije, koji su prepoznali ogroman značaj potpisanog protokola. Siguran sam da će naša saradnja biti veoma plodonosna i da će biti na obostrano zadovoljstvo - rekao je Nikolić.

Narodna pozorišta iz Subotice i Beograda potpisala protokol o saradnjiOn je naglasio da je saradnja između institucija veoma važna, naročito u ovom vremenu, kada su kulturna dešavanja zbog pandemije virusa kovid-19 nedovoljno propraćena.

- Protokol je potpisan u cilju umetničke saradnje ove dve ustanove kulture, koja će omogućiti unapređenje kulturne razmene dva grada. Obe ustanove će uskoro učestvovati u zajedničkim produkcijskim projektima, razmeni autora i umetnika, i obezbediti recipročna gostovanja u Beogradu i Subotici. Predviđena je i međusobna promocija prilikom gostovanja na festivalima, raznim događajima i drugim kulturnim projektima. Glumci subotičkog Narodno pozorište će već početkom juna odigradi prvu predstavu u Narodnom prozorištu u Beogradu, a najvažnije za sve nas je da se publici ponude najbolji kulturni sadržaji i da renome naše dve institucije bude na ovom nivou kakav je decenijama unazad - poručio je Nikolić.

Direktor Narodnog pozorišta iz Subotice zahvalio se i u lokalnoj samoupravi na podršci, bez koje, kako je rekao, ne bi uspeli da realizuju sve ideje i velike projekte.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 2724
Povezane teme

Narodno pozorište

pozorište

miloš nikolić

subotičko pozorište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.