Komentara: 11
Pregleda: 2384

Narodna kuhinja na "raspustu" do 1. septembra

30.06.2014. u 16:24h
Izvor: RTV Yueco
Sutra počinje dvomesečna pauza u pripremanju kuvanih obroka programa Narodne kuhinje. Tokom jula i avgusta Crveni krst je pripremio pakete hrane za 1.100 korisnika Narodne kuhinje. Svake godine u toku navedenog perioda se dele paketi hrane, jer se zbog higijenskih razloga ne pripremaju kuvani obroci. Program pripremanja kuvanih obroka biće nastavljen prvog septembra.
Narodna kuhinja na "raspustu" do 1. septembra

U Mesnoj zajednici “Mali Bajmok” ima 45 korisnika Narodne kuhinje. Većina paketa hrane za naredna dva meseca je podeljena korinicima. U paketima se nalazi pasulj, pirinač, ulje, a svaki korisnik dobije i 10 kilograma brašna.

Od 01. januara ove godine do 30. juna 1.100 građana Subotice slabijeg materijalnog stanja svakog radnog dana imalo na je na raspolaganju kuvani obrok iz Narodne kuhinje Crvenog krsta. U toku jula i avgusta, Narodna kuhinja neće raditi zbog visokih temperatura i mesnim zajednicama su već podeljeni paketi hrane.

Centar za socijalni rad  na osnovu materijalnog stanja građana određuje ko može da bude korisnik Narodne kuhinje. Lokalna samouprava za program Narodne kuhinje je izdvojila 20 miliona dinara, a  ostatak  novca koji je potreban obezbeđen je u hrani i preko donacija, kao i uz pomoć  republičkog i pokrajinskog Crvenog Krsta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 2384
Povezane teme

narodna kuhinja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.