Komentara: 28
Pregleda: 9418
Foto

Napreduju radovi na pruzi Subotica – Segedin

22.12.2021. u 11:47h
Izvor: RTV Yueco
U toku je izvođenje pripremnih radova za elektrifikaciju pruge Subotica – Horgoš – Državna granica – Segedin, koja je u rekonstrukciji.
Napreduju radovi na pruzi Subotica – Segedin

Po rečima pomoćnika gradonačelnika, bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Imrea Kerna, radovi na izgradnji pruge Subotica – Segedin napreduju planiranom dinamikom. Deo zemljanih radova urađen je u celoj dužini od 27 kilometara, na koliko se i radi rekonstrukcija pruge. U toku je i rekonstrukcija železničkih stanica na Paliću, u Bačkim Vinogradima i Horgošu, kao i kod Javnih skladišta.

- Tu, gde stojimo, biće stajalište za putničke vozove. Sad se priprema i plato, gde će građani moći da ulaze, odnosno izlaze iz voza. Ovo je jako bitno, jer će praktično sve železničke stanice tako biti urađene, da ne bude ono penjanje na voz, nego će biti platforma na visini ulaza u voz. Na Paliću se rade i dva lifta, odnosno sa liftom će moći oni građani koji imaju problem sa kretanjem da dođu do voza - kazao je Kern.

Napreduju radovi na pruzi Subotica – SegedinBiće obnovljeno ukupno 26,63 kilometara pruge, koja će omogućiti brže i komfornije putovanje na relaciji Subotica – Segedin, a radiće se i rekonstrukcija 13 putnih prilaza u nivou i dva pothodnika. Putnički vozovi će se kretati brzinom od 120 kilometara na čas, pa će se od Palića do grada stizati za nekoliko minuta, ističe Kern.

- Ova pruga nije samo značajna za građane Subotice i okolnih mesta. Ovo je međunarodna pruga koja će povezati Suboticu i Segedin, preko Subotice dalje do Beograda, a preko Segedina dalje do Budimpešte. Biće vrlo kvalitetna, projektovana brzina je 160 kilometara na čas, a operativna brzina za putničke vozove će biti 120 kilometara na čas - dodao je Kern.

Napreduju radovi na pruzi Subotica – Segedin

Izgradnja pruge Subotica – Segedin počela je sredinom oktobra ove godine, a predviđeni rok za završetak je novembar 2022. godine. Vrednost radova je 10,2 milijarde dinara.

Izvor: RTV Yueco
Radovi na izgradnji pruge Subotica - Segedin Radovi na izgradnji pruge Subotica - Segedin Radovi na izgradnji pruge Subotica - Segedin Radovi na izgradnji pruge Subotica - Segedin Radovi na izgradnji pruge Subotica - Segedin Radovi na izgradnji pruge Subotica - Segedin Radovi na izgradnji pruge Subotica - Segedin Radovi na izgradnji pruge Subotica - Segedin
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 28
Pregleda: 9418
Povezane teme

imre kern

rekonstrukcija pruge

izgradnja pruge

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.