Komentara: 14
Pregleda: 6170

Naplatu prebaciti na „Petlju jug”

02.07.2014. u 20:53h
Izvor: Dnevnik Online
Čelnici kanjiške opštine i Grada Subotice uputili su zahtev Javnom preduzeću „Putevi Srbije” da se sagleda mogućnost izmeštanja planirane naplatne rampe na autoputu E-75 sa lokacije kod Bačkih Vinograda na lokaciju kod „Petlje jug”.
Naplatu prebaciti na „Petlju jug”

Ovakvo rešenje bi prema mišljenu čelnika Kanjiže i Subotice, za građane ovog pograničnog područja bilo bi bolje od postavljanje naplatne rampe na autoputu kod Bačkih Vinograda, na kojoj su radovi započeti pre nekoliko godina, ali su kasnije obustavljeni.

Za meštane ovih pograničnih naselja, napominju čelnici Kanjiže i Subotice, plaćanje putarine predstavljalo bi dodatni trošak, što bi značilo da bi oni zbog izbegavanja plaćanja putarine, umesto autoputa koristili puteve koji prolaze kroz naselja. To bi pored povećanja intenziteta saobraćaja, povećalo buku i zagađenje vazduka u naseljima, pa bi i rizik od nesreća postao mnogo veći.

Izmeštanje naplatne rampe kod Bačkih Vinograda na lokaciju „Petlje jug”, umnogome bi doprinelo rasterećenju saobraćaja na opštinskim putevima. Kao rezultat toga, građani opštine Kanjiža i Grada Subotice bi bili izuzeti od obaveze plaćanja putarine, a s druge strane žitelji okolnih naselja ne bi bili ugroženi povećanim obimom saobraćaja. Čelnici opštine Kanjiže i Grada Subotice u saopštenju naglašavaju da će učiniti sve da „Putevi Srbije” udovolje zahtevu koji smatraju opravdanim.

Izvor: Dnevnik Online
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 6170
Povezane teme

bački vinogradi

subotica autoput

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.