Komentara: 13
Pregleda: 6975

Najviše tankujemo za 500 i 1.000 dinara

08.01.2013. u 15:20h
Izvor: RTV Yueco
Vozači u Subotici u poslednja dva meseca najviše tankuju gorivo za iznos između 500 i 1.000 dinara. Ništa drugačije nije ni u ostalim mestima u Srbiji.
Najviše tankujemo za 500 i 1.000 dinara

Prodavci kažu da vozači koji sipaju gorivo do 1.000 dinara, uglavnom to stidiljivo rade, kako ih ostali vozači ne bi čuli. S obzirom na to da je u novembru i decembru zabeležen pad prometa na benzinskim pumpama, postoji mogućnost da naftne kompanije smanje cenu goriva, kako bi povećali prodaju, jer kako smo nezvanično saznali zarada naftaša je na nekim derivatima veća čak i od 10 dinara po litru.

Najčešće mušterije na benzinskim pumpama su one koje sipaju gorivo nekoliko puta u toku nedelje u rasponu od 300 do 1.000 dinara. Takvi vozači uglavnom stidiljivo daju novac točiocu, jer ne žele da ostali vozači to vide, ne znajući da oni nisu jedini.

Ipak ima i onih koji dođu ređe na benzinsku pumpu, ali sipaju za više novca. Činjenica da su Srbiji ima 1.200 benzinskih pumpi, govori da naftaši vrlo dobro zarađuju, istakla je Jelica Putniković urednica magazina Balkan, koja već godina prati ovu temu. Naftaši na određenim derivatima imaju zaradu i 10 dinara po litru. Dakle, postoji prostor da se cene smanje, pogotovo ako se uzme u obzir da benzinske pumpe ne zarađuju samo na prodaji goriva, nego i na dodatnim sekundarnim proizvodima. Naravno mnogo toga zavisi i od cene sirove nafte na svetskom tržištu.

Ne postoji jasno definisan način kako vozači mogu da kazne naftaše i nateraju ih da smanje cene. Bilo je nekoliko pokušaja bojkota tankovanja goriva, što naravno nije uspelo, jer su mnogi zavisni od ovog proizvoda. Najefikasniji način, po rečima Putnikovićeve, možda bi bio tankovanje na pumpama čije su cene benzina jeftinije čak i za nekoliko para, jer bi na taj način umnogome opao posao najskupljima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 6975
Povezane teme

gorivo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.