Komentara: 1
Pregleda: 2128
Foto

Najmlađi osnovci takmičili se u poznavanju pravila bezbednog učestvovanja u saobraćaju

25.03.2022. u 12:43h
Izvor: Subotica.com
Na sceni Dečijeg pozorišta, juče je održano finale kviza u poznavanju pravila bezbednog učešća u saobraćaju pod nazivom "Pažljivkova smotra". Ovo je projekat Agencije za bezbednost saobraćaja R. Srbije, a naša lokalna samouprava jedna je od preko 40 lokalnih samouprava koje su uzele učešće.
Najmlađi osnovci takmičili se u poznavanju pravila bezbednog učestvovanja u saobraćaju

U finalnom delu takmičenja 2snage su odmerili" subotički osnovci 1. i 2. razreda. Cilj projekta je da se, kod dece ovog uzrasta, formira svest o vašnosti bezbednog učestvovanja u saobraćaju.

- Želimo da ova deca kada stasaju već imaju osećaj i potrebu da na bezbedan način učestvuju u saobraćaju. Veoma često ta svest nije u dovoljnoj meri razvijena, pa imamo veliki broj saobraćajnih nezgoda. Na primer, jednu od najlošijih statistika u državi imamo po pitanju vožnje u alkoholisanom stanju. Kroz ovakve akcije želimo da utičemo na uzroke, a ne da se bavimo posledicama i da pokušamo da pomognemo roditeljima i školama u stvaranju novih generacija koje će biti bolje od nas po pitanju bezbednog učestvovanja u saobraćaju - kaže Petar Pantelinac, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja. 

Najmlađi osnovci takmičili se u poznavanju pravila bezbednog učestvovanja u saobraćajuNajmlađi osnovci takmičili se u poznavanju pravila bezbednog učestvovanja u saobraćaju

Projekat "Pažljivkova smotra" obuhvata četiri faze, a jučerašnjim finalom okončana je druga faza projekta.

- Prva faza je obuhvatala školsku smotru, gde smo testove za predškolce i uenike 1. i 2. razreda poslali obrazovnim ustanovama kao neku vrstu kvalifikacije za finale. Nakon rangiranja, određeni su učesnici finala iz svih škola. Na finale su đaci došli odlično pripremljeni i pokazali su zavidno znanje - objašnjava Pantelinac.

Najmlađi osnovci takmičili se u poznavanju pravila bezbednog učestvovanja u saobraćaju

Najuspešnijim ekipama dodeljene su medalje i društvene igre na temu bezbednosti saobraćaja, a pobedu je odnela ekipa iz OŠ "Vuk Karadžić" iz Bajmoka.

Izvor: Subotica.com
Pažljivkova smotra Pažljivkova smotra Pažljivkova smotra Pažljivkova smotra Pažljivkova smotra Pažljivkova smotra Pažljivkova smotra Pažljivkova smotra
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 2128
Povezane teme

bezbednost učenika

bezbednost biciklista

bezbednost dece

bezbednost u saobraćaju

gradski savet za bezbednost u saobraćaju

bezbednost saobraćaja

petar pantelinac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.