Komentara: 35
Pregleda: 10687

Najbolji evropski majstor nadniči da bi preživeo!

23.02.2013. u 19:52h
Izvor: Alo.rs
Marko Čik iz Subotice, jedan od najpoznatijih tesara u Srbiji, koga su Austrijanci pre dve i po godine nagradili za „krov veka“, zakatančio je prošle godine svoju SZR „Marko tesar“, izmirio obaveze prema četvorici radnika i otišao u nadničare!
Najbolji evropski majstor nadniči da bi preživeo!

- Krovove koje smo mi na Zlatiboru srezivali proglašeni su za najbolje među 700 objekata koje su pravili majstori iz desetak evropskih zemalja. U Austriji su me za „krov veka“ nagradili sa 3.500 evra. Ali, od svega toga nisam video nikakvu ličnu korist - dug za doprinose i druge dažbine prema državi me primorao da podignem i kredit da bih podmirio sve obaveze.

Čak mi je banka prodala i deo imanja. U međuvremenu, supruga mi je dobila otkaz kao tehnološki višak i ja sam na kraju morao zatvoriti radnju i sam krenuti u nadnicu - kaže Čik za „Alo!“ i dodaje da je u tesarskoj struci skoro nemoguće ostati kao privatnik jer je posla sve manje, a država stalno traži svoje.

Najbolji evropski majstor nadniči da bi preživeo!- Džaba su mi tapšali i čestitali što sam najbolji u svom poslu jer u našim uslovima to nije garancija da čovek neće stići do prosjačkog štapa - kaže Čik. Da je uspevao mesečno da zaradi bar 20.000 dinara, tvrdi da nikada ne bi odustao od zanata.

- Želeo sam pokazati i dokazati da sam častan čovek i zato sam uzeo od banke kredit da bih isplatio zaostale obaveze prema radnicima. Sada banka uzima svoje, ja nadničim, a ako ne uspem da isplatim još oko 80.000 dinara duga, i život će mi otići na doboš - dodaje Čik.

Izvor: Alo.rs
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 35
Pregleda: 10687
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.