Komentara: 0
Pregleda: 8524

Najbolja frizerka Nataša Ivić

14.03.2011. u 13:53h
Izvor: Subotica.info
Najbolja frizerka Nataša Ivić

Specijalne nagrade osvojili su Sandra Milunović i Danijel Barjaktar. Frizeri će narednih mesec dana imati praksu u školskom salonu, gde Subotičanima besplatno nude svoje usluge.

Škola lepote Otvorenog univerziteta ispratila je trinaestu generaciju muških i ženskih frizera. Polaznicima su uručene diplome, a na završnoj reviji svečanih frizura za sezonu proleće/leto 2011. godine stručni žiri proglasio je Nevenu Ivić za najbolju frizerku. Prema odluci mentora grupe, poznate frizerke Fatime Alijević, specijalne nagrade dobili su Sandra Milunović i Danijel Barjaktar.

Menadžerka Otvorenog univerziteta Martina Pletikosić kaže da je kurs za frizere jedan od kompleksnijih u Školi i da polaznike prvih mesec dana teoriji obučava frizer Ivan Kovač, a potom sledi četvoromesečna svakodnevna praksa uz savete Alijevićeve.

- Frizerski salon polaznika je otvoren svakog dana od deset do 16 časova i za sve Subotičane usluge su besplatne. Zainteresovanost je jako velika za ovo zanimanje, a svi koji se potrude i imaju talenta postanu i uspešni frizeri - kaže Martina Pletikosić.

Iako su naučili sve što je neophodno za samostalan rad dvadeset frizera će nastaviti još mesec dana da radi u Školi, da bi imali vremena da se snađu i osmisle kako i šta dalje. Ivan Kovač kaže da je frizura odraz individualnosti i mora uvek isticati najbolje na licu, ali i skrenuti pažnju sa nedostataka zbog čega frizer mora biti i psiholog, ali i moderan i kreativan savetnik.

- Teorijska nastava je jako bitna uz praksu. Polaznici uče sve što i đaci u srednjim školama, od istorije do tehnologije i estetike. Frizure koje smo videli nisu predlozi za „ulicu“, već su revijske, na osnovu kojih možemo oceniti koliko su učenici savladili gradivo. U nekima sam prepoznao veliki talenat i verujem da će imati uspešnu karijeru - kaže Kovač.

Pobednica Nevena Ivić odavno je želela da uplovi u svet frizura, ali nije znala da za to čak ima i talenat. U Školi lepote spoznala je svoju kreativnost i kaže da je jako zadovoljna načinom rada i obuke.

- Mentorka Fatima Alijević je pravi profesionalac i oduševila me je načinom na koji je radila sa svima nama. Iako nam se nudi mogućnost nastavka prakse u Otvorenom univerzitetu neću je iskoristiti, pošto sam već našla posao u jednom frizerskom salonu - kaže Nevena Ivić i dodaje da se ne plaši konkurencije, jer svaki frizer ima svoj stil koji vremenom privlači određenu grupu mušterija.

Sestre Zorica Filipović i Nataša Pavlović završile su kurs relaksacione masaže, osnovni i napredni program za kozmetičare i za frizera. One će uskoro otvoriti frizersko - kozmetički salon.

- Stekle smo ogromno iskustvo i znanje u Otvorenom univerzitetu. Frizuru mora da prati šminka i garderoba. Dobar frizer mora biti kreativan, a posao je zanimljiv, jer susrećete stalno ljude kojima ulepšavajući kosu ulepšavate život. Divno je spajati lepo i korisno - kaže Nataša Pavlović.

Dobitnik specijalne pohvale i nagrade, Danijel Barjaktar, želeo je da upiše Medicinsku školu, ali mu klasično učenje nikada nije išlo lako.

- Još mesec dana ću ići na praksu, a planiram da uskoro otvorim frizerski salon. Devojkama poručujem da prate frizerske trendove, ali da frizure i boju kose oblikuju prema svom licu i karakteru - zaključuje Danijel Barjaktar.

Biljana Vučković
Pogledajte Fotografije sa Završne revije polaznika škole lepote
Izvor: Subotica.info
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 8524
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.