Komentara: 0
Pregleda: 2095

Najbolja dramska predstava "Banović Strahinja" iz Subotice

19.04.2010. u 00:11h
Izvor: RTV
<p>Za najbolju dramsku predstavu u celini na 60. Festivalu profesionalnih pozori&scaron;ta Vojvodine u Zrenjaninu progla&scaron;ena je drama "Banović Strahinja" subotičkog Narodnog pozori&scaron;ta.</p>
Najbolja dramska predstava "Banović Strahinja" iz Subotice

Odlukom stručnog žirija u Sastavu Ana Tasić (predsednik), Tina Kosi i Ištvan Bičei, najbolja dečja predstava u celini na jubilarnom festivalu održanom u Narodnom pozorištu "Toša Jovanović" je "Slavuj i kineski car" Narodnog pozorišta u Kikindi. Najbolji reditelj je Andraš Urban iz Subotice.

Za najbolju žensku ulogu nagrađena je Ivana V. Jovanović iz Subotice, dok je za najbolju mušku ulogu nagradu dobio Aron Balaž iz novosadskog pozorišta.

Tatjana Šanta iz Sombora je nagrađena za najbolju žensku epizodnu ulogu, a Ljubiša Ristovski iz Subotice za najbolju mušku epizodnu ulogu.

Najbolja scenografija ove godine godine bila je Jovana Carana u predstavi ("Guskalica") zrenjaninskog pozorišta "Toša Jovanović", dok je za najbolji kostim nagrađen Stefan Savković iz Kikinde. Nagrada za najbolju kreaciju lutaka pripala je Zrenjanincu Jovanu Caranu.

Feliks Lajko nagrađen je za najbolju muziku predstava "Banović Strahinja", a specijalnu nagradu dobili su glumci iz Subotice u predstavi "Plaža". Za najboljeg mladog glumca proglašen je Srđan Sekulić (predstava "Banović Strahinja").

Festival koji je počeo 12. aprila biće završen svečanom dodelom nagrada i Gala predstavom u kojoj će igrati i pevati glumci vojvođanskih pozorišta.

 

Izvor: RTV
Postavljeno pre 14 godina i 10 časova
Komentara: 0
Pregleda: 2095
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.