Komentara: 1
Pregleda: 2392

Nagrađeni pokrovitelji talenata

23.04.2015. u 18:10h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda u Budimpešti su uručene nagrade „Genius Loci“ onim preduzećima i preduzetnicima, koji aktivno učestvuju u pružanju podrške talentovanoj omladini. Među 16 preduzeća i preduzetnika dobitnika nagrade nalazi se i subotičko preduzeće Masterplast Yu doo
Nagrađeni pokrovitelji talenata

Nagrade su prvi put dodeljene ove godine, a dodeljuje ih Mađarski savez pokrovitelja talenata (MATEHETSZ) u tri kategorije: međunarodnoj, regionalnoj i opštinskoj. Među 16 preduzeća i preduzetnika, koji su imali tu čast da dobiju ovu nagradu nalazi se i subotičko preduzeće Masterplast Yu doo.

- "Kao društveno odgovorno preduzeće, Masterplast Yu doo nastoji da prepozna i pomogne  razvoj talenata, odnosno  svojim aktivnostima doprinosi ulaganju u obrazovanje i usavršavanje mladih. Ovo preduzeće niz godina obezbeđuje udžbenike i nastavna sredstva za učenike koji pohađaju nastavu na mađarskom nastavnom jeziku; pruža podršku đacima istaknutim u raznim sportovima; učenicima sa odličnim uspehom obezbeđuje letovanje na Balatonu; ugošćuje grupe učenika, kojima pruža uvid u proces proizvodnje građevinskog materijala odnosno omogućuje obavljanje stručne prakse. Preduzeće Masterpast YU je nominovano za ovu nagradu preko Vojvođanskog veća za podršku talentovanim učenicima." - stoji u saopštenju koje je poslalo preduzeće Masterplast.

Po mišljenju Tivadara Bunforda, direktora Masterplasta, podrška talentima nije isključivo zadatak i obaveza obrazovnog sistema, već i celokupnog društva. Ulaganje u razvoj talenata je korisno za čitavo drušvo, odnosno da je to aktivnost koja postavlja temelje budućnosti.

Nagrađeni pokrovitelji talenata

Naziv nagrade  „genius loci“ je u antičkoj kulturi označavao mističnog zaštitnika naselja, dok se danas pod tim pojmom smatra duh naselja odnosno duh nekog mesta. Sam naziv ove nagrade pokušava da istakne značaj uticaja svih onih preduzeća i pojedinaca koji učestvuju u pokroviteljskim aktivnostima a koje imaju na svoje okruženje.

Među nagrađenima ima preduzetnika i zanatlija, ali i velikih preduzeća kao što su Aegon, IBM, GE, Masterplast, NI odnosno MOL Mađarska.  Ono što je za sve njih zajedničko jeste da osećaju potrebu odnosno odgovornost da pomažu talente, jer znaju da će  uloženo vremene, novac i energija u obrazovanje višestruko isplati.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 2392
Povezane teme

masterplast YU

masterplast

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.