Komentara: 0
Pregleda: 1461

Nagrađeni pobednici literarnog konkursa "Rani jadi"

27.11.2018. u 13:52h
Izvor: Subotica.com
Na literarni konkurs "Rani jadi" Fondacije "Danilo Kiš" pristiglo je ukupno 63 autorska rada, a nagrađeni su radovi Lazara Markovića (pseudonim), Milice Pisarić, Aleksandre Balažević, Filipa Silađija, Martina Kontera, Aleksandre Čukurov, Marine Kos, Ognjena Nedića i Snežane Orčić.
Nagrađeni pobednici literarnog konkursa "Rani jadi"

Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš" raspisala je literarni konkurs "Rani jadi", s ciljem da probudi misao mladih o važnosti govorne i pisane reči, koje oslobađaju mladog čoveka "ranih jada", te ga na taj način i štite.

Na literarnom konkursu mogli su da učestvuju mladi od 15 do 30 godina, s prebivalištem na teritoriji Grada Subotice, a konkurs je bio raspisan u tri starosne kategorije. Na konkurs je pristiglo ukupno 63 autorska rada, koje je ocenjivala nezavisna stručna komisija, u čijem sastavu su bile prof. mr Laura Kovač, profesorka srpskog jezika i književnosti, Mirela Ivanić, profesorka srpskog jezika i književnosti, Mirjana Crnković, master edukacije, filozofije i master edukacije hrvatskog jezika i književnosti, i Kinga Balint, profesorka mađarskog jezika.

U starosnoj kategoriji od 15 do 17 godina, nagrađeni su Lazar Marković (pseudonim, autor je zadržao pravo na neobjavljivanje imena i prezimena), Milica Pisarić i Aleksandra Balažević. U starosnoj kategoriji od 18 do 20 godina starosti, nagrađeni su Filip SilađiMartin KonterAleksandra Čukurov, a u starosnoj kategoriji od 21 do 30 godina starosti, nagradu su dobili Marina Kos, Ognjen Nedić i Snežana Orčić.

Pohvalu stručne komisije dobili su i radovi Minje Babić, Mile Kolundžić, Maje Andrić, Emanuele Sič, Milice Sušić, Nemanje Vidaković Hadnađa, Barbare Kujundžić, Kristine Lokoš, Emilije Čović i Eniko Balaž Piri.

- Utisci članova komisije su jednoglasni u oceni da je na konkurs pristiglo izuzetno mnogo kvalitetnih radova, te da je odabir bio težak. Veliki broj radova odiše iskrenom životnom pričom autora, te se konkurs smatra u potpunosti uspešnim jer je ispunio glavni cilj koji je imao, a to je želju da kroz literarni rad individua ispolji "rane jade" koji ga muče i doživi katarzu. Tek oslobađanje od pritajenih problema koje čovek ima vodi nas ka novim uspesima - saopštili su iz Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš", koja se zahvalila svim profesorima i učesnicima literarnog konkursa.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1461
Povezane teme

nagrade za literarne radove

Fondacija Danilo Kiš

Danilo Kiš

literalni konkurs

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.