Komentara: 1
Pregleda: 1201

Nagrađeni mladi stvaraoci na konkursu "Lepota će spasiti svet"

12.12.2019. u 11:57h
Izvor: Subotica.com
Nagrađeni mladi stvaraoci na konkursu "Lepota će spasiti svet"

Na konkursu u oblasti umetničkog stvaralaštva na temu "Lepota će spasiti svet", stručna komisija u čijem sastavu su bili Armand Mesaroš, muzičar, Ružica Inić, diplomirani solo pevač i nastavnik muzičke kulture, Dragan Krstić, profesor filozofije, Čila Pamer, diplomirana glumica, i Čongor Sas, diplomirani reditelj i estetičar filma, donela je odluku da u prvoj kategoriji "kratak film" nagradi Korneliju Nađ za delo "Untitled" prvom nagradom. Druga nagrada je pripala Ognjenu Tadiću za delo "Lesny Duch", dok je pohvaljen rad Miljana Sekulića "Spas u oluji".

U drugoj kategoriji "muzička kompozicija", prvu nagradu je poneo muzički projekat "Marakuni" Pavla Zvekića sa pesmom "Oriental Song", dok je druga nagrada pripala bendu "Projections" Ilije Kalinića, Srđana i Marka Dulića za pesmu "Glacial". Pohvaljeni su radovi Nikole Radonjića i Marka Kecmana "Divan dan" i benda "The Coil" Milice Nikolić i Uroša Ambruša "Svemir".

U trećoj kategoriji "muzička interpretacija", Martina Tot Kiralj nagrađena je prvom nagradom za interpretaciju pesme "Happy", dok je druga nagrada uručena Dejanu Vrana za interpretaciju "Marijo, deli bela kumrijo".

Za osvojeno prvo mesto, mladi stvaraoci nagrađeni su vaučerom u iznosu od 50.000 dinara za kupovinu tehničke opreme, za drugo mesto vaučerom od 20.000 dinara za kupovinu tehničke opreme, dok su za pohvaljene radove dobili vaučer u iznosu od 5.000 dinara za kupovinu knjiga.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1201
Povezane teme

konkurs

Fondacija Danilo Kiš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.