Komentara: 0
Pregleda: 1346

Konkurs za mlade na temu "Lepota će spasiti svet"

16.10.2019. u 11:10h
Izvor: Subotica.com
Fondacija "Danilo Kiš" raspisala je konkurs u oblasti umetničkog stvaralaštva na temu "Lepota će spasiti svet", koji je namenjen mladim subotičkim filmskim i muzičkim autorima i interpretatorima. Konkurs je otvoren do 15. novembra.
Konkurs za mlade na temu "Lepota će spasiti svet"

Zainteresovani kandidati mogu da konkurišu u tri kategorije, kratak film u trajanju od 3 do 7 minuta, muzička kompozicija i muzička interpretacija u okviru pop, rok, indi, džez, bluz, muzike sveta, ozbiljne, elektronske, eksperimentalne muzike, kao i fuzije navedenih žanrova, sa svim pripadajućim podžanrovima.

Na konkurs mogu da se prijave kandidati uzrasta od 15 do 30 godina (pojedinac ili grupa autora), koji imaju prebivalište na teritoriji Grada Subotice, dok delo sa kojim žele da konkurišu mora da bude usklađeno sa temom i propozicijama konkursa, da bude originalno, autentično, kreativno, kvalitetno i sadržajno inovativno, kao i da ranije nije objavljivano.

Za prijavu je potrebno poslati u objedinjenom word dokumentu osnovne podatke, kao što su ime i prezime ili naziv grupe autora (sa navedenim imenima i prezimenima), kontakt telefon, adresu, mejl adresu, kratku biografiju i kratak opis dela. 

Dela u kategoriji kratak film treba da budu poslata u mp4 video formatu (mogu biti snimljena i mobilnim telefonom), dok dela u kategoriji muzička kompozicija i muzička interpretacija mogu biti poslata u mp3 audio, mp4 ili wav video formatu (mogu biti snimljena i mobilnim telefonom). Naziv fajla mora sadržati ime autora.

Radove je potrebno poslati na mejl office@danilokis.rs ili doneti u Fondaciju na usb-u najkasnije do 15. novembra.

Stručna komisija koju čine Armand Mesaroš, muzičar, Ružica Inić, diplomirani solo pevač i nastavnik muzičke kulture, Dragan Krstić, profesor filozofije, Čila Pamer, diplomirana glumica, i Čongor Sas, diplomirani reditelj i estetičar filma, odabraće umetnike koji se kvalitetom, kreativnošću i originalnošću dela ističu među prijavljenima. O rezultatima konkursa, Fondacija "Danilo Kiš" će obavestiti učesnike do 13. decembra. 

Za najbolje radove obezbeđene su i nagrade, te će prva mesta u sve tri kategorije dobiti vaučere u iznosu od 50.000 dinara za kupovinu tehničke opreme, druga mesta vaučere u iznosu od 20.000 dinara za kupovinu tehničke opreme, dok će pohvaljeni radovi dobiti vaučere u iznosu od 5.000 dinara za kupovinu knjiga.

Više detalja o konkursu možete dobiti putem telefona 024/523-566.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1346
Povezane teme

konkurs

Fondacija Danilo Kiš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.