Komentara: 14
Pregleda: 4071

Nagrađena Turistička organizacija Subotice

04.11.2013. u 16:59h
Izvor: RTV City
Turistička organizacija Subotice dobila je dve nagrade na 9. izložbi turističkih publikacija u Kruševcu. Turistička organizacija našeg grada nagrađena je za promo spot kao i za zvaničnu internet prezentaciju.
Nagrađena Turistička organizacija Subotice

Rezultati rada TOS ocenjeni su kao dobri s obzirom da su budžetska sredstva za ovu namenu skromna i da se TOS finansira uglavnom od boravišnih taksi. Sredstva za izradu promo spota, koji je dobio prvu nagradu, obezbeđena su preko pokrajine pomoću kancelarije za LER a internet prezentacija, koja je dobila drugu nagradu, zadovoljila je kriterijume kolega iz oblasti turizma.   Nagrade u Kruševcu, zlatni i srebrni kofer, su zato lepo priznanje na izložbi koju je organizovala Turistička organizacija Srbije.

„Ove nagrade su nam utoliko značajnije što smo ih dobili od naših kolega, predstavnika Turističke organizacije Srbije i TO Kruševca. Na ovaj način su nam odali priznanje da trud i rad koji smo uložili prošle godine i na ovaj način, pored dobre statistike, može da se pohvali.“ - izjavila je Ivana Anđelković, direktorka Turističke organizacije Subotice

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u prvih 9 meseci ove godine, Suboticu i Palić je posetila 51.000 turista koji su ostvarili preko 94.000 noćenja. Budući da je tokom čitave prošle godine bilo ostvareno 105.000 noćenja očekuje se da će taj rezultat ove godine biti značajnije premašen. U Subotici boravi i dalje dve trećine turista a na Paliću trećina. Dvostruko više noćenja se ostvari u gradu nego na Paliću te se beleži porast od blizu 30%.  Hotelski kapaciteti nisu, ipak, dovoljno popunjeni pa je potrebno u promociju turizma uložiti više sredstava. Osim toga, za razvoj turizma je potrebno još licenciranih turističkih vodiča.

„Turistička organizacija je dobro predstavljala naš grad. Grad Subotica, zajedno sa Palićem i Kelebijom počinje da bude prepoznatljiva destinacija turistima. Za sve ovo bih se zahvalio i hotelijerima koji su učestvovali i pomogli sa svojim radom da se naš grad predstavi kakav jeste.“ - izjavio je Vjekoslav Ostrogonac, član GV zadužen za omladinu i turizam

Sutra će u hotelu „Galleria“ biti održana besplatna radionica pod nazivom „Mediji  i turizam“ koju TOS organizuje sa RTS.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 4071
Povezane teme

Turizam Subotica

turistička organizacija subotica

ivana jovčić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.