• Pregleda: 5802

Nagrade za najbolje subotičke đake

Zahvaljući osnovcima i srednjoškolcima, osvajačima navećih priznanja na republičkim i međunarodnim takmičenjima, ime našeg grada izgovarano je sa posebnim pijetetom.
Nagrade za najbolje subotičke đake

Njih 126, od kojih je – 71 srednjoškolac i 55 osnovaca osvojili su neka od prva tri mesta na takmičenjima državnog ranga, a briljirali su i iz prirodnih i iz društvenih nauka, umetnosti i sporta. Njima su danas u Velikoj većnici uručeni prigodni pokloni Grada Subotice.

- Ova deca su veliki ponos našeg grada i drago nam je da imamo tendenciju rasta broja nagrađenih učenika i nadamo se da će ih svake godine biti sve više – ističe Nataša Aleksić, članica Gradskog veća za obrazovanje.

Među nagrađenima je i Aleksandar Grahovac, učenik Gimnazije „Svetozar Marković“, koji je osvojio prvo mesto u matematici i drugo mesto u fizici na republičkom takmičenju.

- Nisam se mnogo pripremao, nagrade više znače mom moralu nego nečemu drugom, jer sam prošle godine osvojio isti uspeh i obezbedio upis na fakultet – kratko će Aleksandar, koji je zbog svojih uspeha otvorio ovogodišnju sezonu rubrike „Oni dolaze“.

Pre godinu dana u istoj rubrici pisali smo i o Mariji Kovač, učenici Hemijsko-tehnološke škole, koja je osvojila prvo mesto na republičkom takmičenju iz hemijske tehnologije.

- Nagrada mi puno znači i oslobađa me prijmnog ispita. Pripreme su trajale dve godine jer sam i prošle godine učestvovala na istom takmičenju i osvojila drugo mesto – kaže Marija.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
Ibrahim Rustemović-Huduti Odgovori
Najpre , čestitam nasoj omladini,nasoj budućnosti na postignutim uspesima u skolovanju i zelim im da u daljem zivotu nastave sa nadprosečnim rezultatima , očekujući da če stvarati bolje društvo nego sto im dajemo i ostavljamo!
Moram da budem iskren, glavni razlog moje odluke da se javim sa komentarom je moja nemogučnost da shvatim da neko ko dodeljuje nagrade nasoj mladoj eliti dodje u farmericama kao predstavnik drzave.Sto se tiče mog shvatanja zivota to se ne sme desiti u nikakvim okolnostima i nema opravdanja, i zbog toga ostro protestujem kao gradjanin i kao roditelj!
ptica trkacica
Vi kao predsednik Muslimanskog kulturnog centra se verovatno vise zalazete za nosenje dimija nego farmerica.
(anti)sistem
Poštovani Gospodine,

U društvu u kom vlada nakarada sasvim je normalno to što je nenormalno. To je, ukratko, (anti)sistem. Skup naopakih zakona, propisa, pravila, uzusa, vrednosti, razmišljanja, svesti...
C Odgovori
Pih, knjiga i parče papira. Baš ste se pretrgli.
Mogli ste nešto ne tako velika a korisno, tipa bicikl...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.